|  TECHNIKA
ne 12. května, svátek má Pankrác, zítra Servác
PC a Mobil
Uživatelé Twitteru naletěli podvodným zprávám 

Twitter varuje uživatele před falešnou zprávou. Láká uživatele ke změně datumu narození

28. března 2019 06:54 / Shutterstock
 7   1
Sociální síť Twitter varovala své uživatele před falešnými zprávami, které slibovaly, že při změně data narození se uživateli změní grafické rozhraní Twitteru. Na tuto výzvu již naletělo velké množství uživatelů této populární sociální sítě.

Sociální síť Twitter ve středu vydala varování, které má uživatele ochránit před falešnými zprávami. Útočníci v nich vyzývají uživatele, aby si změnili datum narození na rok 2007 a pokud tak učiní, změní se jim grafické rozhraní Twitteru.

Společnost uvedla, že namísto nového vzhledu mohou mít uživatelé problémy s uživáním jejich účtu, protože Twitter nepovoluje registraci uživatelů mladších 13 let.

Pokud si uživatel již datum narození změní, může postupovat podle pokynů v e-mailu, který jim bude zaslán technickou podporou, případně mohou využít online formulář.

Jak uvedla britská BBC, hoax o tom, že změna roku narození má vliv na grafickou podobu Twitteru, se na této sociální síti šíří již několik dní.

Jeden z tweetů, který doporučuje změnit si rok narození na 2007, měl od pondělí téměř 20 tisíc sdílení. Dále čtěte: (Facebook vyhlásil válku dezinformacím. Bude blokovat skupiny a omezovat dosah příspěvků).

Fotogalerie
Lukáš Bauer | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu