|  TECHNIKA
po 16. září, svátek má Ludmila, zítra Naděžda
PC a Mobil
Facebook zavádí opatření proti dezinformacím 

Facebook vyhlásil válku dezinformacím. Bude blokovat skupiny a omezovat dosah příspěvků

11. března 2019 08:37 / Shutterstock
 4676   4
Společnost Facebook chce výrazně snížit dezinformace v rámci své sociální sítě a zavádí nová opatření. Facebook chce omezit dosah některých informací, o kterých je známo, že nejsou pravdivé a zmenší jejich dosah. Uživatelé dostanou také pravidelné informace k této problematice.

Sociální síť Facebook zavádí zcela nová opatření proti dezinformacím a omezí dosah některých lživých příspěvků jako například teorie kolem očkovacích vakcín. Zároveň chce společnost uživatelům poskytnout k této problematice pravdivé informace.

Facebook tak chystá konkrétní kroky k omezení dosahu dezinformací. Omezení se bude týkat stránek a skupin, které konspirační teorie obsahují, ve výpisu hledání a News Feedu. Další omezení se budou týkat reklamy a sponzorovaných příspěvků. Inzerent, který se bude pokoušet v reklamní sítí šířit konspirační teorie, může být Facebookem zablokován.

Stejná omezení bude společnost aplikovat také na svou druhou sociální síť Instagram, kde nebude zobrazovat nebo doporučovat obsah podporující konspirace ve výpisu hledání podle klíčových slov nebo na kartě Prozkoumání.

Vědci už dříve odmítli například spojení očkování proti spalničkám s možností výskytu autismu. Tým dánského odborníka Anderse Hviida, který v lékařském žurnálu Annals of Internal Medicine zveřejnil výsledky rozsáhlé studie, tuto konspiraci vyvrací. Výzkumu se v Dánsku zúčastnilo přes 657 tisíc dětí narozených v letech 1999 až 2010.

Šéf amerického sdružení pediatrů Kyle Yasuda sociální sítě vyzval, aby opatření ještě zpřísnily, neboť šíření dezinformací o vakcínách považuje za nebezpečné. Dále čtěte: (Oblíbená aplikace Messenger dostala novou funkci, kterou doteď mohl využívat pouze zakladatel Facebooku).

Fotogalerie
Lukáš Bauer | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu