|  TECHNIKA
po 13. května, svátek má Servác, zítra Bonifác
Auto
Závodní speciál Tatra v provedení 6 x 6 

Tatra představila na dalším setkání Dakaru své soutěžní speciály

25. března 2019 14:42 / Tatra Trucks
 20   0
V neděli proběhlo na autodromu v Sosnové u České Lípy již páté setkání závodníků dakarské rallye a dalších offroad soutěží Mogul Dakar. Na divácky velmi oblíbené akci představila Tatra závodníky i soutěžní speciály, které se účastnily těch nejtěžších závodů na světě.

Na již pátém setkání Mogul Dakar v Sosnové společnost Tatra představila návštěvníkům jezdce i závodní speciály, které se účastní těch nejnáročnějších závodů na světě.

Mezi největší atrakci patří například speciál Tatra T 815 6 x 6 VE „Ostrý-II", který se zúčastnil rally Paříž-Dakar 1986 a je jedním ze dvou úplně prvních vozů Tatra postavených pro tento slavný závod. Tento vůz po svém působení na Dakaru tři desítky let jezdil v soukromých službách v severní a západní Africe a kopřivnická automobilka ho v roce 2016 získala zpět a kompletně zrenovovala.

Z dalších vozů kopřivnické produkce si návštěvníci v Sosnové mohli prohlédnout závodní speciál Tomáše Tomečka Tatra T 815 DAKAR a podpůrný vůz Tatra T 815 6 x 6 přezdívaný balai. V akci se na offroadové trati předvedl také nákladní vůz Tatra Phoenix 8 x 8.

V areálu autodromu byl také prodejní stánek společnosti Tatra, kde si fanoušci mohli zakoupit nejrůznější značkové předměty a propagační materiály nebo knihu Tatra znovu doma, která vyšla před Vánocemi a vypráví příběh zmiňovaného zrenovovaného soutěžního speciálu z roku 1986. 

Návštěvníci mohli také vidět dakarské závodníky v kategorii kamionů, automobilů, motocyklů i čtyřkolek. Kromě špičkových českých týmů se představilo i několik závodníků ze zahraničí. Velkou atrakcí setkání byl již tradičně závod dokonalých RC modelů dakarských nákladních závodních automobilů, který si každoročně získává velký obdiv malých i velkých návštěvníků. Dále čtěte: (Osvědčené vojenské speciály Tatra jsou exportovány do mnoha zemí po celém světě).

Fotogalerie
Lukáš Bauer | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu