|  ZPRÁVY
pá 29. březena, svátek má Taťána, zítra Arnošt
Domácí
Václav Klaus varuje před posunem České republiky doleva 

Nedopusťme hrůzu a beznaděj, burcuje Václav Klaus voliče. Prozradil, které strany mají jeho sympatie

05. října 2021 08:14 / Depositphotos
 0   0
Volby se nezadržitelně blíží a nerozhodnutí voliči si kladou otázku, komu dát svůj hlas. Bývalý prezident Václav Klaus má jasno a naznačil, jaké strany mají jeho sympatie. Klaus se rovněž ostře pustil do ministryně Maláčové a varoval před posunem České republiky doleva.

„Pokud neopustíme tuhle hrůzu a někdo dá hlas Maláčovým a podobným, skončíme beznadějně. O Pirátech ani nemluvme," uvedl někdejší prezident pro CNN Prima NEWS. Václav Klaus bude volit toho, kdo se trochu odvažuje vzpírat zoufalému a beznadějnému sesunu doleva a k pirátství, který u nás probíhá. Podle něj tento posun trvá už desetiletí. Česká republika se může ocitnout na šikmé ploše.

„Když sleduji kampaň, sesunu se nikdo nebrání, jsou to jen jedinci. Jsou strany, které se odmítají podřídit diktátu covidismu. Jsou strany, které vnímají obrovský posun k zelenosti. Vidím jedince, kteří se brání genderovým nesmyslům. Velké politické strany se ale těmto tématům nevěnují," kritizoval politiky. Podle něj mají strach, že by na těchto tématech ztrácely voliče. Podle exprezidenta má západní společnost nakročeno ke světu bez demokracie, svobody a pravdy.

Klaus se také ostře pustil do ministryně práce a sociálních věcí Jany Maláčové a nechápe neustálé rozhazování peněz. Upozornil, že peníze Česko nemá a musí se natisknout.  „Maláčovštiny jsou nepřetržité uvolňování opasků. Každé ráno se paní Maláčová probudí a navrhne zvýšit pro někoho peníze o pár desítek milionů či miliard, ač ty peníze nemáme. Čili se musí natisknout," uvedl Klaus.

Exprezidentovi se nelíbí následné zvyšování inflace. „To je měnový jev, projev nerovnováhy. Do ekonomiky se ve snaze uspokojit populistické zájmy valí ohromné peníze, lidé to začínají vnímat. Inflace je neskonale vyšší než 4,1 procenta a to, že banka mluví o dvou procentech, je žertík," kritizoval Klaus. 

Podle něj na inflaci doplatí důchodci i lidé s pevnými příjmy. Na trhu existuje velká poptávka, ale málo zboží. Zastavit spirálu je strašně obtížné, vyžaduje to rozumnou politiku a jinou společnost, než je naše změklá a nároková. Upozornil také, že na inflaci doplatí všichni. Rychlé řešení ale podle Klause neexistuje, vyžaduje hlubší společenskou změnu.

Podle Klause je Evropská unie tragický omyl evropského vývoje. Zároveň vyjádřil sympatie SPD a Trikoloře. „Ze smysluplných stran vystupuje proti unii SPD a Trikolora, zejména tedy Svobodní. Kdyby můj syn nadále vedl Trikoloru, vesele bych se ke straně přihlašoval, teď je to sporné," podotkl. Západ nemá oprávnění komukoliv vnucovat uspořádání společnosti podle svých představ, říká Václav Klaus.

Zdroj: cnniprima.cz

Ilona Cílková | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu