|  ZPRÁVY
pá 29. březena, svátek má Taťána, zítra Arnošt
Domácí
V německém městě Hanau speciální místa k stání pro řidiče homosexuály nebo migranty 

Město vyhradilo nová parkovací místa pro homosexuály a migranty

02. října 2021 07:16 / Depositphotos
 0   0
Lidé jsou zvyklí, že ve městech bývají vyhrazena parkovací místa pro handicapované spoluobčany. V německém městě Hanau zašli ještě dál. Vyčlenili parkovací místa pro sexuální menšiny a pro migranty. Starostou města je od roku 2003 dodnes sociální demokrat Claus Kaminsky.

V německém městě Hanau mají speciální místa k stání pro řidiče homosexuály nebo migranty. Oddělená parkovací místa vyhradilo město ve své podzemní garáži. Záměrem má být podle městského radního a současně předsedy dozorčí rady společnosti, která parkovací dům spravuje, Thomase Morlocka pomoc lidem, kteří cítí „zvláštní potřebu ochrany.“

Podzemní parkoviště Hanauer Parkhaus vyhradilo tři speciální místa, na kterých budou moci přednostně parkovat lidé z komunity LGBTQ a řidiči-migranti. Místa mají těmto skupinám hlídat kamery, město však neuvedlo, podle čeho poznají, zda se doopravdy jedná například o řidičku lesbičku. Morlock k tomu na dotaz deníku Bild poznamenal, že parkovací místa nejsou přísně vyhrazena jen těmto skupinám, mají jim však poskytnout pocit ochrany a podpořit tzv. rozmanitost.

Prostory u oddělených parkovacích míst byly vymalovány „nápadným barevným symbolem pro rozmanitost a toleranci“, tedy duhovou vlajkou, kterou se charakterizuje LGBTQ komunita, uvedl Morlock.

Na sociálních sítích se však kolem „rozmanitých míst“ strhla debata, ve které se dokonce ozvali i odpůrci z řad právě LGBTQ. Jeden z uživatelů na Twitteru napsal, že na rozdíl od handikepovaných či rodin není člověk se speciálními potřebami, aby měl vyhrazené parkovací místo.

LGBTQ komunita na podobné kritiky později reagovala tak, že „každý, kdo se chce takto postavit proti nenávisti a vyloučení, tam může zaparkovat své auto, stejně jako ti, kteří cítí zvláštní potřebu ochrany a zabezpečení na veřejných prostranstvích.“ Není prý povinnost tam zaparkovat. Až tento návrh projde v Německu, přijme ho většina států EU.

Zdroj: dailymail.co.uk, bzberlin.de.

Fotogalerie
Ilona Cílková | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu