|  TECHNIKA
út 14. května, svátek má Bonifác, zítra Žofie
PC a Mobil
Některá zařízení Apple mohou v budoucnu dostat detektor plynu 

Apple si registroval pozoruhodný patent. iPhone možná v budoucnu dokáže zachránit lidské životy

27. ledna 2019 07:08 / Internet
 0   0
Společnost Apple nedávno nechala registrovat u amerického patentového úřadu zajímavý patent, který naznačuje, že by některá zařízení mohla v budoucnu disponovat detektorem jedovatých plynů.

Nové telefony iPhone a možná i další zařízení společnosti Apple možná v budoucnu dostanou zajímavou funkci. Společnost totiž nechala registrovat patent, který by některým zařízením mohl umožnit disponovat detektorem životu nebezpečných plynů.

Patent společnosti Apple pro senzor jedovatých plynů americký Úřad pro patenty a ochranné známky zveřejnil v minulém týdnu. Zařízení Apple by tak mohla zachránit lidské životy.

Senzor by mohl být součástí iPhonu nebo chytrých hodinek Apple Watch. Nepravděpodobnější ale ne zcela vyloučená je také přítomnost v laptopech MacBook.

Podle patentu by senzor dokázal zachytit oxid uhelnatý, oxid dusičitý, oxid siřičitý, metan či oxid dusnatý. Detektor by mohl být užitečný například v situaci, kdy se ocitnete v prostoru, kde uniká plyn.

Funkce zjišťování plynu je zatím pouze ve fázi patentu, zda se reálně objeví v zařízeních Apple, je sporné. Pokud se tak skutečně stane, vývoj technologie potrvá několik let. Apple se snaží registrovat stále nové patenty, ale v některých případech čelí žalobám ze strany jiných výrobců.

Fotogalerie
Lukáš Bauer | Magazín PLUS+
Témata: iPhone, patent, Apple, plyn
Zavřít reklamu