|  TECHNIKA
čt 19. září, svátek má Zita, zítra Oleg
Auto
Elektrický motocykl je unikátní svým pohonem 

Curtiss Zeus se jmenuje motocykl budoucnosti. Má unikátní řešení elektrického pohonu

08. ledna 2019 12:30 / Internet
 0   0
Elektrický pohon již dávno není doménou jen automobilů, ale začínají s ním experimentovat i výrobci motocyklů. Jednou z unikátní elektrických motorek je také Curtis Zeus amerického výrobce, která se kromě elektropohonu může pochlubit také moderními technologiemi.

Motorek s elektrickým pohonem již vznikla celá řada, ale jen málokterá se může designem i výbavou rovnat stroji jménem Curtiss Zeus. Tuto unikátní motorku, která je zatím ve fázi prototypu, představila nedávno americká firma Curtiss.

Mezi velice pozoruhodné věci na tomto motocyklu patří například unikátní řešení pohonu s názvem e-twin, kdy dva elektromotory pohánějí jednu hnací hřídel, která za pomoci řetězu roztáčí zadní kolo.

Výkon motocyklu Curtiss Zeus by měl dosahovat hodnoty kolem 170 koní a ve spojení s točivým momentem 390 Nm by měl Zeus být jedním z nejvýkonnějších elektrických motocyklů na světě. 

Zeus má být podle výrobce prošpikován moderními technologiemi. Před řidičem bude místo pro iPad, který bude pravděpodobně zobrazovat informace jako aktuální stav nabití baterií, dojezd a podobně. LED světla a karbonová kola jsou pak u takové motorky už v podstatě samozřejmostí.

Curtiss není zdaleka jediným výrobcem elektrických motocyklů. Svou elektrickou městskou motorku představilo dávno již také například BMW.

Fotogalerie
Lukáš Bauer | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu