|  ZPRÁVY
čt 28. březena, svátek má Soňa, zítra Taťána
Domácí
Slovo živnostník je v České republice téměř sprosté slovo 

Válka proti živnostníkům musí skončit. V letošních volbách jde opravdu o hodně

05. října 2021 13:15 / Pixabay AppService
 0   0
V letošních parlamentních volbách jde o hodně. Podle Petra Fialy je třeba zastavit Andreje Babiše a sestavit společně s Piráty „vládu změny“. Se svým plánem však naráží u čím dál většího počtu živnostníků a malých podnikatelů, podle kterých představují Ivan Bartoš a jeho spolustraníci ještě větší riziko pro svobodu podnikání než dnešní kabinet.

Jediným řešením, jak zachránit živnostníky a podnikatelem před dalším lockdownem, ale i přebujelou byrokracií a šikanou ze strany státních orgánů, je mít své autentické zastánce přímo v poslanecké sněmovně. 

„Především musíme napravit to, jak se v posledních letech o živnostnících a podnikatelích veřejně mluvilo. Je nutné začít zdůrazňovat, že podnikání je práce, že živnost je práce. V naši zemi podniká milion živnostníků a několik set tisíc malých a středních podnikatelů. Právě oni jsou jediní, spolu se svými zaměstnanci, kdo živí tento stát. Až budou mít své poslance, nebude možné beztrestně a bez oponentury o českém podnikání lhát. Nebude možné pomlouvat a špinit malé podnikatele a živnostníky. Ba naopak, chci být ten, který bude stále opakovat, že jsou to právě oni, kdo živí náš stát," uvedl Radomil Bábek, předseda Podnikatelských odborů sdružujících více jak 15 tisíc členů. Právě Bábek patří dlouhodobě k nejhlasitějším zastáncům živnostníků a podnikatelů v naši zemi.

Právě on mobilizuje všechny podnikatele v naší zemi, aby dali hlas skutečně pravicové formaci, jejichž protagonisté na rozdíl od jiných dosavadních politických šíbrů kandidují do sněmovny právě proto, aby dosáhli zásadního omezení vlivu státu nad soukromým podnikáním. „Svobodné a na státu nezávislé podnikání je jednou ze základních svobod, které určují obecnou svobodu společnosti. Budeme-li zbaveni svobody my, podnikatelé a živnostníci, bude brzy nesvobodná celá naše společnost. Jako profesní stav proto musíme mít i my své zastoupení v Poslanecké sněmovně,“ vysvětluje Bábek to, proč se rozhodl kandidovat jako lídr formace Trikolora Svobodní Soukromníci v Středočeském kraji.   

„Někdo rád vdolky, jiný holky. To je rčení, které na volby dobře pasuje. Každému z nás na různých politických stranách něco málo vyhovuje, a naopak mnohé nás dráždí a irituje. A tak, zatímco Babišovi či komunističtí voliči jsou jednotní, my, kteří bychom chtěli demokracii a svobodu, jsme roztříštění do spousty názorových proudů,“ domnívá se Radomil Bábek s tím, že je přesvědčený o tom, že by měli podnikatelé a živnostníci tentokrát zapomenout na malichernosti a dát hlas tomu, o kom vědí, že je druhý den po volbách nehodí přes palubu.

S tím souhlasí také Petr Bajer, předseda Strany soukromníků ČR, která Radomila Bábka nominovala do volebního klání. „Soukromníci jsou jedinou stavovskou politickou stranou, která vznikla již za první republiky a od té doby je jedinou relevantní politickou sebeobranou všech živnostníků a malých podnikatelů v naší zemi. Jsem přesvědčený o tom, že je třeba přestat volit menší zlo a zvolit do Poslanecké sněmovny ty, kteří budou nekompromisně hájit principy svobodného podnikání a na které se živnostníci budou moci skutečně spolehnout. Zároveň jsem přesvědčený o tom, že žádný hlas pro formaci Trikolora Svobodní Soukromníci nepropadne a že překonáme pětiprocentní hranici nutnou pro vstup do sněmovny, což potvrzují i poslední předvolební průzkumy,“ uvedl Petr Bajer, který je lídrem formace v Pardubickém kraji.

„Už osm let se rok po roce zhoršují podmínky podnikání. Řada podnikatelů byla kriminalizována, na řadu vládní úředníci bezdůvodně zaklekli, obstavili jim majetek a z prosperujících podniků udělali krachující firmy. Podnikatelům a živnostníkům neustále přibývají povinnosti, které musí platit, aniž by měly cokoliv společného s jejich podnikáním. Byrokracie se tak rozrostla, že podnikatelům zbývá stále méně času na jejich práci, na podnikání. Musíme skoncovat s touto válkou, kterou vláda vyhlásila malým podnikatelům,“ burcuje voliče Radomil Bábek.

Zdroj: pravozit.cz, parlamentnilisty.cz.

Ilona Cílková | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu