Vyzkoušejte zázračnou potravinu na nachlazení. Je to laciné a má ji každý po ruce
Cibule je běžnou potravinou, kterou doma máte. Využíváme ji většinou na vaření, ale cibule má zázračné účinky i na naše zdraví. Obsahuje vitaminy skupiny B, vitamin C a E, karoteny. Z minerálů je to zejména fosfor, železo, zinek, hořčík, vápník, sodík nebo jód a je rovněž bohatá na antioxidanty.
To, co z cibule dělá skvělého pomocníka v boji proti chřipce a rýmě je látka allicin, který má silně antibiotické účinky. Další látkou je quercetin, který pozitivně ovlivňuje hladinu cholesterolu v krvi, je prevencí proti trombóze a pomáhá při astmatu. Už naše babičky používaly cibuli v různé formě k prevenci i léčbě nachlazení. Tak proč bychom na ni měli v současné době zapomínat? A jak cibuli nejlépe použít? Více se o cibuli dočtete v našem dalším článku.
Můžete si udělat cibulový čaj
Je to velmi jednoduché. Jednu středně velkou cibuli oloupete a pokrájíte na menší kousky. Dáte ji do velkého hrnku a zalijete horkou vodou. Přidejte lžíci medu a nechte deset minut louhovat. Čaj chutná nejlépe teplý a med mu dodá příjemně sladkou chuť a zjemní štiplavost cibule.
Zkuste i cibulovou směs s cukrem
Nakrájejte cibuli, zasypte ji dvěma lžícemi cukru a nechte směs odležet. Cibule pustí šťávu, kterou můžete, ale nemusíte vylít. Jezte po lžičkách, vždy, když si vzpomenete.
Účinek cibule vás ohromí. Navíc je to laciné a ruku na srdce, kdo z nás nemá doma cibuli stále ve spižírně?