|  STYL
so 18. května, svátek má Nataša, zítra Ivo
Krása
Správný postup je důležitý pro maximální účinek 

Je správné používat retinol a kyselinu hyaluronovou dohromady? Odborníci radí, jaký je správný postup

10. března 2022 18:18 / Depositphotos
 0   0
Pokud používáte obojí dohromady, tak rozhodně nejste jediné. Retinol a kyselinu hyaluronovou mixuje většina žen. A žádnou z nich ani nenapadlo, že to možná nemusí být tak dobrý nápad, respektive že používání obou složek může mít svá pravidla.

Vlastně je dobře, že ženy využívají obě tyto nejsilnější složky v boji proti stárnutí pleti. Kde je totiž retinol drsný, kyselina hyaluronová je jemná. Společně se tedy navzájem vyvažují, a proto jde o ideální kombinaci.

Výhody této kombinace

Kyselina hyaluronová a retinol jsou dokonalé duo. Společně mají jakýsi synergický efekt, což usnadňuje využití výhod retinolu, aniž by pleť trpěla obvyklou suchostí, a to díky podpoře vlhkosti z kyseliny hyaluronové.

Jak vysvětluje dermatoložka Marina Peredo, "kyselina hyaluronová pomáhá udržet retinol pod kontrolou a zvyšuje propustnost pokožky. Když se tedy tyto dvě ingredience zkombinují, mohou zanechat vaši pokožku jasnější, hladší a hydratovanější."

Jak správně používat kyselinu hyaluronovou s retinolem

Po retinolu byste měly vždy používat hydratační krém. Tedy ideálně nejprve aplikujete sérum s retinolem a následně hydratační krém s kyselinou hyaluronovou. Můžete ale také mít doma produkt, ve kterém je retinol už formulován dohromady s kyselinou hyaluronovou a výrobce namíchal vyváženou kombinaci.

Marina Peredo nicméně jako ideální aplikaci doporučuje použití hydratačního krému nebo kyseliny hyaluronové ve formě gelu asi 30 minut po aplikaci retinolu, aby ošetření mohlo zaschnout a vsáknout se do pokožky před zvlhčením. Pro ty, kteří mají suchou nebo citlivou pokožku, doporučuje raději použít sérum s kyselinou hyaluronovou před retinolem.

A tady je ukryta asi nejčastější chyba, které se ženy při aplikaci obou ingrediencí dopouštějí. Prostě použijí retinol a hned na to hydratační krém. Nezapomeňte tedy na poměrně velkou, třicetiminutovou pauzu mezi aplikací obou složek. Pak teprve budete dělat vše správně. Také čtěte: Mezi suchou a dehydrovanou pokožkou je rozdíl. Jak to poznáte a co s tím.

Zdroj: Byrdie, Hims.

Fotogalerie
Mirka Malá | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu