|  TECHNIKA
út 14. května, svátek má Bonifác, zítra Žofie
PC a Mobil
Společnost Apple prohrála soudní spor o patent s Qualcomemm 

Apple musí v Německu přestat prodávat některé iPhony. Prohrál totiž soudní spor o patent

23. prosince 2018 09:00 / Internet
 0   0
Společnost Apple prohrála v Německu klíčový soudní spor o patent s gigantem Qualcomm. Podle verdiktu soudu společnost porušila hardwarový patent Qualcommu a v důsledku toho musí Apple v Německu ukončit prodeje některých modelů iPhone.

Soud v Německu ve čtvrtek rozhodl v soudním sporu amerických společností Apple a Qualcomm. Verdiktem soudu je, že Apple porušil hardwarový patent svého rivala a musí ukončit prodeje některých modelů telefonu iPhone.

Verdikt není definitivní, neboť Apple již oznámil, že se proti němu hodlá odvolat. Současně ale některé modely stáhne z německé maloobchodní sítě.

„Během odvolacího období budou z 15 obchodů v Německu staženy modely telefonů iPhone 7 a iPhone 8. Ve všech našich obchodech zůstanou dostupné přístroje iPhone XS, iPhone XS Max a iPhone XR,“ uvádí se v prohlášení firmy.

V Německu Qualcomm požaduje zákaz prodeje některých iPhonů s čipy firmy Intel. Soud dospěl k závěru, že telefony, které obsahují kombinaci čipů od Intelu a firmy Qorvo, porušují jeden z patentů Qualcommu, který pomáhá šetřit baterii při odesílání a přijímání bezdrátového signálu.

Případ, o kterém ve čtvrtek rozhodl německý soud, je pouze částí širších soudních sporů, keré mezi sebou obě společnosti vedou. Apple si například stěžuje na obchodní praktiky Qualcommu, kterými gigant údajně omezuje obchodní soutěž. Dále čtěte: (V severní části Nového Zélandu se vytvořila obrovská propast. Vešla by se do ní šestipodlažní budova).

Lukáš Bauer | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu