|  HOBBY
čt 19. září, svátek má Zita, zítra Oleg
Ostatní
Ze starých plechovek lze vykouzlit mnoho hezkých věcí 

Nehažte plechovky do koše. Vytvořte z nich praktické a hezké věci

11. února 2020 13:41 / Archiv
 6   0
Prázdné plechovky obvykle většina lidí odhodí do odpadkového koše jako nepotřebné zboží. Přitom stačí pár dobrých nápadů a trocha šikovnosti a můžete starým plechovkám vdechnout nový život. Možná budete překvapeni, co vše se dá z plechovek vytvořit.

Je jedno, zda máte doma velkou plechovku třeba od barvy, střední od rajčat nebo malou od luncheon meatu. Všechny lze přetvořit v praktické a zároveň hezké věci, které upotřebíte doma i venku na zahradě.

Lucernička

Vytvořte v plechovce dírky. Pomocí hřebíku a kladiva uděláte malé, vrtákem pak zvládnete i větší. Plechovku pak obarvěte podle vašeho gusta a máte prakticky hotovo. Teď už stačí dát dovnitř jen čajovou svíčku a najít nové lucerničce místo. Můžete ji třeba postavit doma na stůl nebo do dvou dírek po stranách provlečte drátek místo držadla a můžete pak lucerničku pověsit na větev stromu třeba poblíž venkovního posezení.

Krmítko pro ptáčky

Stará plechovka může také posloužit ptáčkům jako krmítko. Pomalujte plechovku podle vašich představ a zavěste na strom pomocí provázku. Do plechovky nezapomeňte nasypat zrní pro ptáčky. Pokud se vám nechce plechovku malovat, můžete ji také třeba oblepit zajímavě vzorovanou látkou.

Květináč

Opět stačí plechovku upravit pomocí barev a hned máte na světě hezké květináčky. Můžete v nich doma pěstovat třeba bylinky, ale když na plechovky přidáte drátěný háček, můžete je zavěsit třeba i na drátěný plot. O tom, že květináčům sluší například puntíkovaný vzor, jsme psali zde.

Stojan na tužky

Plechovky se dají využít také jako praktický stojan na tužky. Pokud nejste žádní velcí umělci, můžete pomalovat plechovky tak, že zvolenou barvou vytřete vnitřek plechovky a pak ji nechejte jen volně přetéct přes okraj. Kdo chce, může si z plechovek vytvořit i velký otočný stojan. Inspirovat se může v naší fotogalerii pod článkem.

Stojan na příbory

V domácnosti se vám bude hodit i stojan na příbory. Budete potřebovat jen pár plechovek a staré dřevěné prkénko. Vše natřete do barvy, která se vám líbí. Plechovky pak přišroubujte k prkénku. Na horní část prkénka pak ještě přidělejte kousek koženého pásku místo držadla, použít můžete i silnější provaz. Díky tomu budete moci stojan na příbory snadno přenášet z místa na místo. Oceníte to v případě, že budete třeba venku grilovat a stolovat.

Fotogalerie
Helena Malá | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu