|  HOBBY
čt 19. září, svátek má Zita, zítra Oleg
Ostatní
Díky rostoucí oblibě kempování jsou vestavby stále žádanější 

Obytňák a zároveň MPV: Řešení dva v jednom je snadnější, než jste čekali

10. února 2020 12:25 / Peugeot
 3   0
Kempování a aktivní pobyt v přírodě jsou rok od roku oblíbenější. Obytný vůz si však může dovolit málokdo. Přestavby jsou skvělým řešením pro všechny, kteří chtějí svoje běžné auto čas od času využít i pro dobrodružné výpravy.

V sezóně si užít skutečnou cestovatelskou nezávislost díky komfortu obytného vozu, ale mimo dobrodružné výpravy používat stejné auto pro běžné rodinné potřeby. Pro aktivní lidi to zní jako sen, který se však může díky přestavbám stát velmi rychle skutečností parkující ve vaší garáži. Jednou z mála automobilek, která tyto přestavby zajišťuje, je Peugeot.

Francouzská značka na svém speciálním webu, který se věnuje přestavbám, nabízí cestovatelům hned několik chytrých řešení. První a zároveň nejsnazší cestou k obytnému autu, které však zároveň nepřestane plnit svou původní roli, jsou kempingové vestavby. Ty si můžete objednat pro modely Peugeot Traveller a Rifter. Jedná se o do detailu promyšlené řešení, které se jednoduše vsune do zavazadlového prostoru a během několika málo minut se upevní čtyřmi popruhy s háky.

V kufru si pak na cesty vezete rozkládací ložnici se spoustou šuplíků (samozřejmě s potřebnými aretacemi a bezpečnostními prvky) a úložných prostor, kde najde své místo vařič, lednice či zásoba vody. Až přijde ta vhodná chvíle a vy se budete chtít zabydlet na dosah přírody, vše jen jednoduše rozložíte a vznikne nejen pohodlné místo pro spaní dvou osob, ale můžete si také plnohodnotně uvařit a popít vychlazené nápoje.

Kromě toho lze prostorovou kapacitu dále zvýšit použitím střešního stanu a úložné prostory rozšířit o další praktické doplňky, jako jsou např. okenní tašky určené zejména pro lehčí věci, jako jsou oblečení či ručníky. Hlavním trumfem vestaveb je skutečnost, že během roku, pokud zrovna necestujete, můžete celou vestavbu z auta vyjmout a mít ji uskladněnou v garáži. Vašemu autu tak zcela zůstanou jeho původní užitné vlastnosti, jen ho díky vestavbě dokážete rychle přeměnit v parťáka pro dobrodružství.

Náročnějším cestovatelům, kteří tráví objevováním nových míst více času, je pak určena komplexnější přestavba modelu Peugeot Boxer na obytný vůz. V tomto případě se tedy jedná o jednorázovou změnu interiéru, díky které se auto promění na útulný a zcela soběstačný dům na kolečkách. Přestavbu lze s drobnými odlišnostmi realizovat pro dvě délky vozu (6,0 nebo 6,3 metru). V obou případech je kompaktní obytný vůz určený standardně pro jízdu až čtyř osob (lze až pět) a vyspí se v něm dle úpravy 4-6 lidí. Autu nechybí plynové topení, lednice o objemu 65 litrů, kuchyň s vařičem i dřezem, WC, sprcha, velký zásobník na čerstvou vodu o objemu 110 litrů, přičemž odpadní nádrž pod autem má objem 90 litrů. Chytře promyšlený a kvalitně zpracovaný interiér umožňuje při zastavení otočení sedadla řidiče a spolujezdce.

Jak vestavby, tak kompletní přestavba modelů Peugeot, přináší zákazníkům nejen zmíněné výhody ve variabilitě, ale oproti velkým obytným vozům také v perfektní manévrovatelnosti, kterou oceníte zejména ve městech, kam mají často velké obytňáky zakázaný vjezd. Samozřejmostí je, že všechny upravené vozy se i po přeměně s velkou rezervou vejdou do limitu 3,5 tuny a k jejich řízení tak stačí běžné řidičské oprávnění na osobní automobil.

Na webu věnovanému výhradně těmto úpravám najdete nejen bližší informace, ale také výhodné nabídky na konkrétní vozy vhodné pro daný typ úpravy.

Fotogalerie
Anna Novotná | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu