|  BYDLENÍ
pá 19. dubna, svátek má Rostislav, zítra Marcela
Tipy a inspirace
Magnety na lednici mohou kromě zábavy děti něco naučit 

Magnety na lednici děti zbožňují. Vyrobit si je můžete společně

31. srpna 2020 10:32 / Depositphotos
 0   0
Magnety na lednici si nejčastěji domů přivážíme z různých cest a výletů. Kromě upomínky na hezké chvíle strávené s rodinou mají ale hned několik výhod. Představují zábavu už pro nejmenší děti, navíc mohou působit jako hezká dekorace. Chcete si udělat radost? Vyrobte si své vlastní.

V prodejně se suvenýry vyjdou magnety s nejrůznějšími motivy na pár desítek korun. Běžně se dnes dají vyrobit i na zakázku, nejčastěji z vlastních fotografií. Přesto je výroba vlastních magnetek nejlevnějším způsobem, jak si ozdobit lednici, magnetickou tabuli nebo třeba kovová futra dveří. Popusťte uzdu kreativitě a vyzkoušejte třeba i společně s dětmi jednu z možností, kterou nabízí magnetická fólie.

Fólie se dá pořídit v několika velikostech, například 100 krát 150 mm nebo 297 krát 210 mm (A4). Je pružná, takže ji lze nůžkami roztříhat podle potřeby na libovolné kousky. Z jedné strany má samolepicí vrstvu, na kterou po sejmutí ochranné vrstvy nalepíte prakticky cokoliv. Mohou to být vytištěné fotografie se spontánně zachycenými okamžiky vašich nejbližších, nádherné scenérie z dovolené, ale také oblíbené pohledy, poštovní známky nebo vstupenky z navštívených míst.

Výroba zabere jen několik minut

Pokud se rozhodnete pro výrobu fotomagnetek a sáhnete přitom do krabice s fotografiemi, můžete mít originální dekoraci hotovou za několik minut. Kromě vlastního potěšení takto můžete udělat radost i babičkám či dědečkům, kteří ocení skutečnost, že jste při přípravě drobné pozornosti přiložili ruku k dílu.

Domácí výroba magnetek může být i způsobem, jak ocenit tvorbu svých dětí. Namísto fotografie lze totiž na magnetickou fólii nalepit kreslený obrázek, který budete mít na očích, kdykoliv budete v kuchyni připravovat něco k snědku.

Vlastní puzzle nebo vzkazy

Z jakéhokoliv obrázku, fotografie či pohlednice si můžete tímto způsobem vyrobit i vlastní puzzle – stačí jej nastříhat na libovolně velké části a jednotlivě podlepit. Podobně si lze na fólii nalepit na papíru vytištěná písmenka, z nichž mohou děti skládat slova, nebo naopak celá slova, ze kterých budou tvořit celé věty. Prostřednictvím písmenek si pak můžete nechávat na lednici nejrůznější vzkazy. S anglickými slovíčky si navíc zábavnou formou procvičíte cizí jazyk.

Magnetickou fólií lze rovněž podlepit kolíčky, pomocí nichž si připevníte na lednici obrázek nebo jakýkoliv vzkaz. Stejně tak si jí můžete podlepit dřevěné výřezy, menší keramické výtvory nebo malované oblázky, případně korkové zátky od vína. Fantazii se meze nekladou. Dále čtěte: Praktické tipy, jak využít staré záclony doma i na zahradě.

Fotogalerie
Marie Drahá | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu