|  BYDLENÍ
pá 26. dubna, svátek má Oto, zítra Jaroslav
Interier
Mini pokojovky se staly hitem po celém světě 

Objevte kouzlo mini pokojovek. Z každého interiéru udělají výjimečný

23. srpna 2020 10:37 / Depositphotos
 0   0
Není větší radost, než když se poprvé zakousnete do rajčete, které jste si vypěstovali na vlastní zahrádce. Koupené v supermarketu se mu totiž nikdy nevyrovná. Podobné je to i s pokojovými rostlinami. Když si je vypipláte doslova od miminka, nedáte na ně dopustit.

Na první pohled by se mohlo zdát, že se miniatury pokojových rostlin hodí tak maximálně do domečku pro panenky. Ale opak je pravdou. Poslední roky se jedná o hit, jemuž propadli pěstitelé na celém světe. Tzv. baby plants jsou totiž neskutečně roztomilé a v interiéru představují velmi působivou dekoraci.

Vyzkoušejte netradiční mini orchideje

Mini pokojovky mají průměr maximálně šest centimetrů a lze mezi nimi najít nejrůznější druhy. Pro toho, kdo není příliš zkušený zahradník, je nejlepší začít s kaktusy či sukulenty. Vybírat lze ale také mezi kapradinami či orchidejemi. Zejména mini orchideje se těší velké oblibě. Od klasických se liší pouze velikostí. Péče o ně je stejná, ale malá orchidej vypadá výjimečně už na první pohled.

Miniatury pokojových rostlin mají krom toho celou řadu výhod. Především odpadá starost, kam s nimi, protože se vejdou prakticky všude. Stejně jako v případě klasických rostlin je však nutné respektovat sluneční podmínky. Další předností tzv. baby plants je podstatně nižší cena. Pokud vás láká vyzkoušet neobvyklý druh, může být i toto rozhodující.

Milý dárek za pár korun

Jestli přemýšlíte o menším dárku pro své známé, mohou být mini pokojovky tím pravým. Velkou radost uděláte především nadšeným pěstitelům. Dále čtěte: Škůdci pokojovek, se kterými se setká každý pěstitel. Jak s nimi zatočit i bez chemie.

Fotogalerie
Marie Drahá | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu