|  ZPRÁVY
ne 7. července, svátek má Bohuslava, zítra Nora
Domácí
Teplé počasí by mělo trvat minimálně do konce srpna 

Větší ochlazení v nedohlednu. Vedra v Česku budou pokračovat

19. srpna 2018 04:24 / Depositphotos
 0   0
Horko z posledních týdnů bude pokračovat, vyplývá to z dlouhodobého výhledu na následující čtyři týdny, který v sobotu zveřejnili meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu.

Nadprůměrně teplé počasí vydrží minimálně do konce srpna a zřejmě i v první polovině září. Koncem příštího týdne se sice ochladí na dvacet až 25 stupňů Celsia, do konce letních prázdnin ale teploty znovu porostou. Už ale asi nepřekročí tropickou třicítku jako v uplynulých týdnech. Srážky budou průměrné, jen přechodné a ne na celém území republiky, takže v některých oblastech se srážkový deficit bude i nadále prohlubovat. 

V první polovině září budou sice teploty s blížícím se podzimem klesat, ovšem stále budou panovat mírně nadprůměrné hodnoty pro toto roční období.

Teplé počasí by mělo trvat minimálně do konce srpna, i když koncem příštího týdne se očekává mírné ochlazení.

„Za ním bude následovat opět příliv teplého vzduchu na naše území a vzestup teplot. Teploty se v jednotlivých dnech dostanou na letní hodnoty, ovšem už by neměly překračovat 30 stupňů Celsia. V první polovině září bude docházet k dalšímu poklesu teploty, ovšem stále budou mít lehce nadprůměrné hodnoty pro toto roční období,“ uvádějí meteorologové.

Období od 20. srpna do 16. září jako celek zůstane teplotně nadprůměrné. Po velmi suchem období s podprůměrnými srážkami by se úhrny srážek v následujících týdnech měly pohybovat kolem dlouhodobého průměru. Srážky se ovšem budou vyskytovat jen přechodně a budou na území republiky rozděleny nerovnoměrně, což znamená, že v některých oblastech se srážkový deficit bude i nadále prohlubovat.

Ilona Cílková | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu