|  ZPRÁVY
so 27. července, svátek má Věroslav, zítra Viktor
Domácí
Premiér Babiš začíná přiostřovat 

Babiš tvrdě zaútočil na obě koalice. Upekly jste podvod na voličích, říká premiér

17. září 2021 11:24 / Depositphotos
 0   0
Nedopustíme pokles důchodů a platů, snížení životní úrovně, růst daní a konec investic, tvrdí Andrej Babiš svým voličům. „O to se zasadím. Až do roztrhání těla," slibuje zároveň premiér.

Piráti a STAN podle předsedy vlády Andreje Babiše straší, že se blíží státní bankrot a že se naše země nebezpečně zadlužuje. „A že oni jako jediní nás zachrání," zmiňuje Babiš a poukazuje na to, že tyto strany upekly podvod na voličích. 

Přitom partaje v obou antibabišovských koalicích už jednou předvedly, co se stane, když se dostanou k moci: Lidem začnou utahovat opasky, snižovat důchody a platy, zadřou celou ekonomiku a způsobí propad životní úrovně. Zůstává neoddiskutovatelným faktem, že po ekonomické krizi v roce 2008 nejvíce zadlužily naši zemi ODS, TOP 09 a STAN. Přitom právě ODS, TOP 09 a STAN před parlamentními volbami v roce 2010 strašily řeckou krizí a lidem posílaly složenku se státním dluhem a po volbách ve vládě navýšily náš státní dluh o 500 miliard korun," uvádí Babiš ve svém komentáři v Lidových novinách.

Veřejné finance dal podle svých slov do pořádku on a následně štafetu převzala Alena Schillerová. „Jenže pak přišel covid a my jsme si museli vybrat: Jít cestou ODS, TOP 09 a STAN a kvůli dogmatu vyrovnaného rozpočtu zadusit celou zemi, anebo budeme jako ostatní státy bránit vlastní ekonomiku, nedopustíme pokles životní úrovně a raději chvilkově zvýšíme zadlužení. Rozhodli jsme se pro druhou možnost. Proto jsme do ekonomiky napumpovali 500 miliard korun," tvrdí premiér. 

Závěrem pak ještě jednou zopakoval: „Bylo to hnutí ANO, které důsledně v posledních šesti letech snižovalo naše zadlužení. Když budeme ve vládě, budeme v tom pokračovat. Ale půjde o postupné kroky, nebude to žádná léčba šokem pod kuratelou ODS, TOP 09 a STAN. Nedopustíme pokles důchodů a platů, snížení životní úrovně, růst daní a konec investic. O to se zasadím. Až do roztrhání těla," uzavřel. Poprask na politické scéně? Rodí se nová vládní spolupráce. Její obrysy jsou stále jasnější.

Zdroj: lidovky.cz, parlamentnílisty.cz.

Fotogalerie
Ilona Cílková | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu