|  ZPRÁVY
po 13. května, svátek má Servác, zítra Bonifác
Domácí
Za vládu s Babišem bych nám dal dvojku, říká Jan Hamáček 

Sebevědomí Hamáčkovi neschází. Zhodnotil své působení ve vládě a prozradil, kdo stvořil hustou dvojku

16. září 2021 09:17 / Foto: ČSSD
 0   0
Jan Hamáček nepovažuje fakt, že se ČSSD pod jeho vedením zřejmě nedostane do Sněmovny, za svou chybu. Podle něj se jedná o celosvětový trend ústupu tradiční levice. On sám se považuje za oblíbeného politika a spojenectví s ANO nelituje.

Nikdo z ČSSD nemá větší popularitu než já a Jana Maláčová, prohlásil v rozhovoru pro CNN Prima NEWS sebevědomě předseda ČSSD Jan Hamáček. Za vládní angažmá by dal své straně dvojku a spojenectví s hnutím ANO rozhodně nepovažuje za chybu.

„Nám se v té vládě podařilo spoustu věcí prosadit. To ani naši kritici nijak nezastírají. Akorát to vždy byla taková bitva do kopce, protože hnutí ANO od podstaty není úplně programově ukotveno. Celá řada jeho politiků říká, že jsou pravicoví a že je mrzí, že neudělali vládu s ODS. Spolupráce s neukotveným partnerem je složitá. Ale na to, že jsme měli 15 a později 14 poslanců, tak se nám podařilo prosadit spoustu věcí, o kterých jsme jen snili možná i ve vládách, kde jsme měli většinu," uvedl v rozhovoru Hamáček.

To, že strana pod jeho vedením klesla až na to největší dno, nevidí jako svoji chybu. „Dostal jsem stranu na sedmi procentech a teď jsme kolem pěti, tak se můžeme bavit, jestli je to jen moje vina, nebo nějaký obecný trend. Obecný fakt je, že marketingová mašinérie ANO se nejdříve rozhodla vyluxovat pravici, což se jim podařilo, a ODS se z toho dodnes nevzpamatovala. Pak se vrhla na druhou stranu a vyluxovala nás a komunisty. Budeme se muset snažit období přežít do té doby, než pomine okouzlení Andrejem Babišem.

Hamáček je přesvědčen, že je o jeho osobu zájem a straně má stále co nabídnout. „Když jezdím po republice a bavím se s lidmi, tak mě nikdo nemlátí, nic po mně nekřičí a ani po mně nic nehází, takže zatím ten zájem cítím. Ale pokud by se ukázalo, že ČSSD pod mým vedením neuspěla, tak by to byl signál skončit," míní politik.

Hamáček v rozhovoru prozradil, co říká na „hustou dvojku“ Maláčová a Stropnický. „Zaprvé hustou dvojku jsem vytvořil já, protože jsem je oba do ČSSD přivedl. Neskromně si myslím, že je to moje práce a jsem za to rád a myslím, že se dobře doplňují a jsou vidět. Podle mě mají větší šanci uspět něž kdokoliv jiný, kdo měl v Praze šanci kandidovat. Klip jsme schválili. Vypadají odhodlaně a to je správně," je přesvědčen předseda ČSSD. Koketérie ANO a ODS je evidentní. Vím, jaký bude vývoj po volbách, říká Hamáček.

Zdroj: cnn.iprima.cz.

Fotogalerie
Ilona Cílková | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu