|  TECHNIKA
út 14. května, svátek má Bonifác, zítra Žofie
Věda a technika
iPhone a další zařízení měl na starost designér Jony Ive 

Po třiceti letech odchází šéfdesignér Applu. Co to znamená pro oblíbenou značku?

29. června 2019 10:02 / Internet
 0   0
Hlavní designér oblíbených zařízení společnosti Apple, Jony Ive, odchází. Tento klíčový zaměstnanec společnosti se rozhodl založit vlastní designérskou firmu. Býval často označován za symbol kontinuity mezi Stevem Jobsem a novým šéfem společnosti Timem Cookem.

Legendární designér společnosti Apple se rozhodl založit svou vlastní firmu a po třiceti letech odchází. Jony Ive spolupracoval velmi úzce se zakladatelem společnosti Stevem Jobsem a připisuje se mu část dnešního úspěchu společnosti.

Tento člověk začal ve společnosti Apple pracovat v roce 1992 a o čtyři roky později již vedl svůj designérský tým. Jony Ive je zodpovědný za podobu mnoha ikonických zařízení včetně iMaců a iPhonů.

Nově vzniklá společnost, kterou si designér založil, se bude jmenovat LoveForm a svůj provoz by měla zahájit v příštím roce. Společnost Apple uvedla, že bude patřit mezi klíčové klienty jeho nové společnosti.

Společnost Apple se však necítí v ohrožení, přestože tento klíčový zaměstnanec odchází v době, kdy prodeje iPhonů klesají. Společnost uvedla, že její ostatní produkty včetně cloudových služeb kontinuálně rostou.

Analytik firmy Maxim Group Nehal Chokshi uvádí, že navzdory důležité úloze Ivea v historii Applu jeho odchod firmu nepoškodí. Ive od roku 2012 dohlížel na design softwaru i hardwaru, když předtím byly obě tyto funkce rozdělené. Firma dnes uvedla, že obě úlohy opět rozdělí a na jeho místo zatím nikoho jmenovat nebude. Dále čtěte: (Apple si registroval pozoruhodný patent. iPhone možná v budoucnu dokáže zachránit lidské životy).

Fotogalerie
Lukáš Bauer | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu