|  TECHNIKA
út 14. května, svátek má Bonifác, zítra Žofie
PC a Mobil
Společnost Huawei čelí restrikcím ze strany USA 

WhatsApp, Facebook a Instagram už ve všech telefonech nenajdete

08. června 2019 09:25 / Internet
 0   0
Americká sociální síť Facebook přistoupila k restrikcím proti čínskému výrobci mobilních telefonů společnosti Huawei. Čínská firma dlouhodobě čelí kritice ze strany USA a Facebook nyní zakázal do telefonů Huawei předinstalovávat jeho aplikace.

Huawei čelí ze strany USA dlouhodobé kritice a Facebook nyní přistoupil k výrazným restrikcím vůči tomuto výrobci, které zahrnují také zákaz instalovat aplikace Facebooku do nových zařízení.

Mezi aplikace, které v telefonech nebudou, patří Facebook, WhatsApp a Instagram. Aplikace však půjde stáhnout z obchodu Google Play. Nové modely však nemusí mít k tomuto obchodu přístup, a proto je možné, že do telefonu aplikace jednoduše nepůjde instalovat.

Americká vláda v polovině května čínskou firmu Huawei zařadila na černou listinu, což znamená, že výrobce potřebuje speciální povolení na dovoz svých produktů na půdu USA. Později však USA restrikce vůči Huawei zmírnily.

Internetový gigant Google již dříve uvedl, že po uplynutí této lhůty upraví podmínky pro využívání svého operačního systému. Ostatní aplikace včetně obchodu Google Play však pro současné modely zůstanou dostupné.

Čínský výrobce však tvrdí, že je na restrikce americké vlády připraven a s problémy se dokáže vypořádat. Už nyní je ale jasné, že prodeje to čínské firmě určitě nezlepší, protože ze strany zákazníků existují obavy kvůli stávající situaci, která kolem telefonů Huawei nastala. Huawei je druhým největším výrobcem chytrých telefonů na světě za jihokorejským konkurentem Samsung. Dále čtěte: Apple odstraní vážnou chybu z telefonu iPhone, která odposlouchává zvuky druhého telefonu před přijetím hovoru.

Lukáš Bauer | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu