|  TECHNIKA
čt 19. září, svátek má Zita, zítra Oleg
PC a Mobil
Windows 7 je stále nainstalován na milionech počítačů 

Podpora oblíbených Windows 7 v lednu končí. Co uživatele operačního systému čeká?

17. června 2019 15:34 / Internet
 0   0
Společnost Microsfot oznámila, že v lednu letošního roku končí s podporou operačního systému Windows 7. Tento systém tak přestane dostávat aktualizace a tím se stane snadnějším terčem hackerských útoků. V současné době běží tento systém na třetině počítačů na celém světě.

Životnost oblíbeného operačního systému Windows 7 se pomalu chýlí ke konci. Společnost Microsoft uvedla, že od ledna přestane vyvíjet aktualiazce a s tím i důležité bezpečnostní záplaty.

Podle Mifrosoftu bude Windows 7 i po 14. lednu 2020 možné nainstalovat, aktivovat i provozovat, nicméně uživatelé systému nebudou nadále dostávat aktualizace zabezpečení, nebude jim dostupná podpora ze strany Microsoftu a nebude se aktualizovat ani online obsah týkající se tohoto operačního systému.

V současné době využívá Windows 7 třetina počítačů na celém světě, což je mnohem více, než když společnost oznámila ukončení podpory Windows XP. Potíže nebudou mít jen domácí uživatelé, ale také firmy, které mají často na tento operační systém navázány další firemní aplikace a systémy.

Díky tomuto faktu nabídl Microsoft společnostem balíček, který umožní získávat aktualizace nejméně ještě další tři roky, aby měly dostatek času. Počítače s Windows 7 už začaly stahovat z prodeje i obchody.

Nově prodané počítače by tak měly mít výhradně jen systém Windows 10, který je také posledním systémem, který Microsoft vypustil do světa. V budoucnu už společnost plánuje jen vyvíjet jeho aktualizace. Dále čtěte: (Microsoft končí s bezplatným přechodem na Windows 10).

Fotogalerie
Lukáš Bauer | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu