|  TECHNIKA
čt 19. září, svátek má Zita, zítra Oleg
Peugeot 508 má ohromující design 

Příznivci kombíků se dočkali, nejkrásnější model od Peugeotu přichází na český trh

03. června 2019 09:13 / Peugeot
 0   0
Když značka Peugeot uvedla před devíti měsíci na český trh atraktivní fastback Peugeot 508, mnohé tím překvapila. Jeho předchůdcem totiž byla poněkud usedlá limuzína. Nový vůz je naopak překvapivě odvážný s výrazně sportovními rysy, což se v tomto segmentu manažerských vozů moc nenosí.

Peugeot 508 má dynamické tvary, výkonné motory a ohromující design. Zrodil se automobil, který se rychle stal pro zákazníky předmětem touhy a pro konkurenty důvodem k závisti.

Nicméně Česko miluje kombíky, a tak mnoho potenciálních kupců nedočkavě vyhlíželo verzi SW. A konečně se dočkali! Radikální kombi Peugeot 508 SW právě přichází na český trh.

Stejně jako s fastbackem, který Češi měli v rámci Evropy na trhu jako první, ani s kombíkem český import Peugeotu neotálel. Jsme v první desítce zemí, jejichž obyvatelé si atraktivní nový model Peugeot 508 SW mohou dopřát. Oficiální uvedení na český trh se koná 12. června 2019.

Samotná hezká tvářička by zřejmě u vozu s cenou blížící se milionu korun na získání náročné klientely nestačila, proto se Peugeot 508 SW pyšní praktičností a prostorností na úrovni těch nejlepších v segmentu. Design ovšem zůstává jednou z jeho nejsilnějších zbraní. Díky bezrámovým dveřím převzatým od fastbacku má nízkou a dynamickou siluetu. Výsledkem je atletická elegance, které málokdo odolá. Další silnou stránkou vozu je vynikající nápravový systém, který je pro značku Peugeot typický a zajišťuje dokonalou stabilitu i kontrolu nad pohyby karoserie.

Uvnitř vozu najdeme i-Cockpit. Jedná se o specifické uspořádání interiéru, které se stalo poznávacím znakem Peugeotů posledních let. Zahrnuje maličký, jemnou kůží potažený volant, vyvýšený přístrojový panel a ultramoderní středovou konzoli s dotykovým displejem, který doplňují elegantní ovladače ve tvaru klavírních kláves pro přímý přístup k nastavení klimatizace, rádia či funkcí řízení. Na posádku vpředu čekají ergonomická obepínající sedadla vybavená pěti programy vícebodové masáže.
 
Vlajková loď značky zasluhuje top výbavu a v tomto směru vás Peugeot 508 SW určitě nezklame. Disponuje celým arsenálem asistenčních systémů splňujících nejnovější požadavky normy EuroNCAP. V závislosti na úrovni výbavy může nabídnout například systém nočního vidění (Night Vision) s infračervenou kamerou, který se v tomto segmentu objevuje poprvé, nebo adaptivní tempomat s funkcí Stop & Go spojený se systémem udržování vozu v jízdním pruhu, což představuje novou etapu na cestě k autonomnímu řízení.
 
Co se týče motorů, můžete vybírat ze dvou benzínových a čtyř dieselových agregátů. Škála výkonů od 130 po 225 koní uspokojí i ty nejnáročnější řidiče. Kromě jednoho motoru jsou všechny spojeny s osmistupňovou automatickou převodovkou EAT8. Pohonné jednotky Peugeotu 508 SW jsou velice úsporné a ohleduplné k životnímu prostředí, a to zejména z hlediska emisí oxidů dusíku. Všechny už teď splňují emisní normu Euro 6.d temp, která vstoupí v platnost od ledna 2020.  
 
Nový Peugeot 508 SW je v České republice k dispozici za cenu od 835 000 Kč, úroveň výbavy GT pak za cenu od 1 090 000 Kč.

Fotogalerie
Anna Novotná | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu