|  STYL
út 2. července, svátek má Patricie, zítra Radomír
Móda
Tahle móda frčela po roce 2000 a je tu zas 

Kombinace šatů s kalhotami je zpátky. Tohle retro ale nemá rád každý

22. března 2022 10:58 / Depositphotos
 0   0
Tahle móda letěla někdy okolo roku 2000 a byla poměrně jednoduchá. Prostě šaty v různé délce a k nim úzké džíny nebo kalhoty. A navzdory jisté nevoli módních stylistů je to tu zpátky.

Už tehdy to nebyla móda pro každého a platí to i dnes. Jde ale o velmi jednoduchý a pohodlný styling a kdo by něco takového nechtěl. Ale je dobré vědět, jak na to. Tento retro trend se nicméně už objevuje na přehlídkových molech, jak píše Byrdie, a jde především o spárování šatů nebo sukní s podobným spodním dílem nebo sladěním barev pro sofistikovaný monochromatický vzhled. Další zajímavou věcí je pak iluze kalhot pod sukně a šaty. Stylové široké nařasené kozačky nad kolena dodávají pod dlouhými šaty a sukněmi podobný vzhled jako kalhoty.

Jak na styling

Hrajte si s texturou. Nemusíte být zrovna milovnice divokých barevných kombinací, ale aby váš výsledný outfit nevypadal nudně, vyzkoušejte rozdílné textury.

Pokud chcete něco více monochromatického, ale ne úplně, pak vyzkoušejte takovou trojkombinaci v podobě šatů vrstvených přes korzet s nařasenými kalhotami. Vrstvení se provádí pomocí kusů, které spolu totálně spolupracují. Spodní vrstvený top s dlouhým rukávem ladí s kalhotami, zatímco šaty použijete k oživení celého outfitu. 

No a pak je tu všudypřítomná džínovina. I ta se dá nosit v kombinaci šaty-kalhoty. Klíčovou koncepcí při přepracování tohoto trendu je sladění výtvorů. Zkusit můžete džínové šaty s páskem na knoflíky přes džíny se širokými nohavicemi.

Vše v jedné barvě? Pak vyzkoušejte rozepínací šaty, díky kterým dáte vyniknout kalhotám se širokými nohavicemi. Šaty samozřejmě rozepněte podle gusta, ale můžete knoflíčky uvolnit klidně už v oblasti pupíku.

A pokud jste milovnicemi vysokých kozaček, pak je tu ten trik, o kterém byla řeč v úvodu. To znamená, že kalhoty nebo džíny můžete klidně nahradit sukní pod kolena, ke které obujete vysoké kozačky, které tomuto stylingu dodají iluzi kalhot. Ovšem nezapomeňte na jednu důležitou věc. Pro tento outfit je velmi podstatné, aby sukně a kozačky měly stejnou barvu. Také čtěte: Džínová sukně. Univerzální kousek do práce i na večer je stále v módě.

Zdroj: Byrdie, InStyle.

Fotogalerie
Mirka Malá | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu