|  STYL
so 27. dubna, svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav
Zdraví
Osvojte si recept na přírodní nápoj vycházející z ajurvédy, který dokonale čistí tepny. 

Přírodní lék našich babiček na čištění tepen. Stačí tři týdny užívaní a pocítíte rozdíl

23. října 2021 07:22 / Shutterstock
 0   0
V dnešní hektické době se spousta lidí stravuje ve fast foodech. To je však problém, neboť tyto nezdravé potraviny postupně zanáší cévy, což může vést až ke smrtelným nemocem. Začněte proto s prevenci včas. Prozradíme vám recept na přírodní nápoj vycházející z ajurvédy, který dokonale čistí tepny.

Dbát na vyvážený jídelníček a dostatek pohybu se vyplatí. Při nadměrné konzumaci nezdravých jídel s vysokým obsahem tuku i cukru dochází k ukládání tuku na stěnách cév. Výsledkem je jejich zhoršená průchodnost, čímž vzniká onemocnění zvané ateroskleróza známa jako kornatění tepen. Podrobně o rizikových faktorech kornatění cév pojednává tato zahraniční studie. A jak toto onemocnění vzniká? Zúženými cévami, které jsou méně pružné a křehké, špatně proudí krev a vznikají takzvané „špunty“. Ty mohou způsobit mozkovou mrtvici, infarkt, embolii, trombózu nebo například hypertenzi.

Prevence se vyplácí

Na prvním místě je jistě prevence. Jak bylo výše napsáno, jedním z nejdůležitějších faktorů ovlivňující ucpávání cév je životní styl. V rámci vyváženého jídelníčku je nutné omezit konzumaci nevhodných tuků jako například sádla, tučného masa i mléčných výrobků a zdánlivě zdravých potravin jako palmového či kokosového oleje. Všechny tyto potraviny totiž obsahují nasycené mastné kyseliny zvyšující hladinu LDL cholesterolu, který vede k ucpávání cév.

Zdravý životní styl

Kromě toho, že je nutné eliminovat potraviny s nasycenými mastnými kyselinami, které přímo vedou k ucpávání cév, je potřeba se vyvarovat také vysoké konzumaci soli a dbát na dostatečný každodenní příjem ovoce, zeleniny, luštěnin a fermentovaných potravin. Správný životní styl je také o pohybu na čerstvém vzduchu. Negativní vliv na zdraví cév má samozřejmě také kouření a konzumace alkoholu.

Přírodní lék na čištění tepen našich babiček

Prevence ucpávání cév se z velké části týká zdravého životního stylu. Pokud chcete tento efekt ještě více podpořit, vyzkoušejte tradiční přírodní lék našich babiček. Jedná se v podstatě o podomácku vyrobený nápoj z několika zdravých surovin, které fungují jako čistič tepen. Nápoj je používán také v ajurvédě.

Česnek, zázvor a citron

Nápoj je připraven z citronu, zázvoru a česneku. Všechny tyto potraviny mají silné protiplísňové, antivirové a antibakteriální účinky. Navíc fungují synergicky, což znamená, že jejich vzájemná kombinace umocňuje sílu. Pozitivní přínos na zdraví je tedy mnohonásobně vyšší. A v čem konkrétně spočívá hlavní léčebný účinek citronu, česneku a zázvoru?

  • Citron: posiluje stěny cév, zlepšuje krevní oběh, zabraňuje tvorbě krevních sraženin.
  • Česnek: působí proti cévním zánětům, redukuje nánosy v arteriích, rozšiřuje cévy a snižuje krevní tlak.
  • Zázvor: redukuje hladinu cholesterolu, snižuje krevní tlak a stimuluje krevní oběh.

Příprava domácího nápoje na čištění tepen

Připravte si 2 litry vody, 4 bio citrony, 1 menší kousek zázvoru a 4 stroužky česneku. Následně, citrony i se slupkou nakrájejte na malé kousky a zázvor s česnekem oloupejte. Poté všechny ingredience vložte do mixéru, zalijte vodou a rozmixujte do hladkého smoothie. Poté přidejte zbylou vodu a nápoj přelijte do uzavíratelné sklenice. Užívejte ideálně ráno nalačno po dobu 3 až 4 týdnů. Před použitím vždy protřepejte. Dále čtěte: Závislost na cukru. Proč vzniká a jak se jí zbavit jednou provždy.

Zdroj: onlinelibrary.wiley.com, healthytasteoflife.com.

Fotogalerie
Zuzana Procházková | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu