|  STYL
čt 24. října, svátek má Nina, zítra Beáta
Krása
Čistá pleť bez vrásek je snem každé ženy 

Kartáček na čištění pleti zaručí dokonale čistou pleť. Někdy ale může nadělat pěknou paseku

12. října 2021 13:30 / Depositphotos
 0   0
Naše babičky si čistívaly pleť i celé tělo jednou žínkou a bezpochyby to bylo to nejlepší, co si v té době mohly dopřát. Od té doby jsme se ovšem trochu posunuli a i péče o pleť se dostala na vyšší úroveň. Důkazem toho jsou například čisticí kartáčky na obličej, o kterých bude pojednávat tento článek.

Čištění pleti čisticím kartáčkem si oblíbilo mnoho žen a dívek každého věku. Stal se doslova trendem a pro mnoho žen je nezbytnou součástí každodenní hygieny. Čisticích kartáčků je mnoho různých druhů a je dobré vědět, který se hodí právě pro vás.

Záleží hlavně na tom, jaké máte od čisticího kartáčku očekávání, v jakém stavu se právě vaše pleť nachází a jaký je typ vaší pleti obecně. Volit pak můžete mezi ručními kartáčky, elektrickými a sonickými. Pokud však máte aknózní či ekzematickou pleť, není čisticí kartáček pro vás to pravé ořechové.

Ruční čisticí kartáčky

Tento základní typ čisticích kartáčků se hodí především pro ženy s mastnou pletí. Oproti běžnému čištění pleti vatovým tamponkem má jistou výhodu, jelikož je schopen pleť navíc i promasírovat, a prokrvit tak vrchní vrstvu pokožky. Je tedy mnohem více než odstraňovač líčidel a všech dalších nečistot, které se na vaší pleti během celého dne usadily. Při výběru kartáčku si ovšem dejte pozor na to, aby štětiny nebyly tvrdé a neohebné a vaši pleť spíš nepodráždily. Kartáček také nepoužívejte na suchou nebo citlivou pleť. Při použití dvakrát do týdne kartáček dokonale odstraní všechny povrchové nečistoty.

Elektrické čisticí kartáčky

Oproti klasickým ručním čisticím kartáčkům mají tu výhodu, že si ušetříte práci. V případě ručních štětinových kartáčků musíte při čištění nanést čisticí přípravek a krouživými pohyby pleť několik minut čistit. Elektrický rotační čisticí kartáček udělá téměř veškerou práci za vás, jelikož krouživé pohyby vykonává sám. Ani v případě ručního kartáčku, natož elektrického, na pleť netlačte a jen jej přiložte k pleti. Některé voděodolné varianty můžete používat i při sprchování.

Sonické čisticí kartáčky

Stejně jako sonické zubní kartáčky i sonické čisticí kartáčky využívají principu vibrací, které jsou šetrnější než rotace, a to jak k zubům, tak k pleti. Nejšetrnější kartáčky mívají místo nylonových štětin štětiny silikonové, které zaručují nejjemnější ošetření pleti. Tyto kartáčky lze většinou použít na všechny typy pleti a ty kvalitnější pleť nejen vyčistí, ale i namasírují, a zpomalují tak proces stárnutí, což je pro ženy obzvláště důležité.

U všech typů kartáčků je nutné pleť po čištění omýt vodou a ošetřit vhodným zklidňujícím tonikem. Rovněž kartáček je nutné dobře omýt a nechat na suchém místě důkladně vyschnout. Také jsme psali: Vyčistěte si pleť jednoduše a za pár korun: Pomocí obyčejné perlivé vody.

Zdroj: lookfantastic.com, nymag.com.

Fotogalerie
Kateřina Kofroňová | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu