|  STYL
út 22. října, svátek má Sabina, zítra Teodor
Zdraví
Tablety se zubní pastou jsou šetrné k přírodě 

Pasta na zuby je minulostí. Chrup vám teď vyčistí speciální tablety

16. října 2021 09:09 / Pexels
 0   0
Žijeme v době, kdy si můžeme říci, že jsme už téměř na všechno přišli. Jenže ono se vždycky objeví něco nového, něco zajímavého, co nás nadchne a posune život zase o kousek dál nebo jiným směrem. Stejně tak je to u klasické pasty na zuby, kterou teď klidně můžete zahodit, protože je tu něco mnohem lepšího a ekologičtějšího.

Už vás nebaví neustále vymačkávat pastu z konce plastového obalu? Namačkáte ji nahoru k víčku, ale druhý den je opět dole? Navíc pokud máte čtyřčlennou rodinu, vyhazujete každou chvíli do koše obal od pasty, který nejde nijak jinak využít. Ať už jste proti plastům zaujatí, nebo zkrátka rádi objevujete něco nového a dentální hygienou jste posedlí, zubní pasta v tabletách vás dozajista nadchne.

Největší výhodou tablet je jejich přenositelnost a použitelnost na jakémkoliv místě. Opomenout nelze ani ekologičnost, která je hlavním důvodem existence pasty na zuby v tabletách. Ve většině případů jsou totiž šetrné k životnímu prostředí, bez plastu (prodávají se ve skle), bez odpadu, a jsou tak udržitelným řešením v péči o ústní dutinu.

Pasta v tabletách

Tablety obsahující zubní pastu jsou vyrobeny bez přídavku vody a jsou lisovány do podoby pilulek. Jsou to v podstatě malé žvýkací kuličky, které vložíte do úst, rozžvýkáte na jemný prášek a ten se ve vlhkém prostředí úst promění na čisticí pěnu. V kombinaci s vlhkým kartáčkem pak získáte dokonalý čisticí prostředek, který ekologicky a šetrně vyčistí zub po zubu.

S fluoridy nebo bez

Tablety jsou k dostání s obsahem fluoridů i bez, takže jsou bezpečné i pro vaše děti. Fluorid je jedním z nejlepších způsobů, jak posílit sklovinu a zabránit vzniku zubního kazu. Ovšem pokud patříte mezi ty, které se obávají toxicity fluoru, není problém si zakoupit tablety bez jeho obsahu.

Skvělé na cesty

Žvýkací tablety se zubní pastou jsou ideální pro cestovatele, kteří s sebou nechtějí tahat tubu se zubní pastou. Malé tablety se snadno přenášejí a nezpůsobí žádnou špínu při používání a opakovaném vyndávání z dózy.

Šetrné k planetě

Čisticí tablety šetří vodu, jelikož jsou na rozdíl od klasické zubní pasty vyráběny za sucha. Ani k následnému čištění moc vody nepotřebujete, jelikož pilulku hravě rozpustí vaše sliny. Voda je navíc živnou půdou pro růst různých bakterií a plísní. Většina zubních past, které vodu z principu obsahují pro vytvoření krémové textury, proto potřebují obsahovat něco, co růstu těchto nezvaných hostů zabrání. Mluvíme o chemických látkách, které v tabletách se zubní pastou nenajdete.

Bez odpadu

Tablety se zubní pastou jsou k dostání ve sklenicích nebo jiných recyklovatelných nádobách, tedy v obalech, které se dají použít opakovaně. To ocení jistě každý, kdo se zajímá o naši planetu a udržitelný životní styl. Když tedy tablety doplníte bambusovým zubním kartáčkem, můžete si říci, že v oblasti ústní hygieny jste pro přírodu udělali maximum. Dále čtěte: Nepříjemný zápach z úst zejména po ránu. Proč vzniká a jak se jej zbavit.

Zdroj: shape.com, hancockvillagedental.com.

Fotogalerie
Kateřina Kofroňová | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu