|  STYL
ne 30. června, svátek má Šárka, zítra Laura
Ostatní
Opakované probouzení ve stejný čas může mít vážný původ 

Pokud se probouzíte každou noc ve stejnou hodinu, může to znamenat zdravotní nebo psychický problém

29. srpna 2021 07:21 / Depositphotos
 0   0
Probouzíte se každou noc třeba ve čtyři ráno? Pokud to skutečně trvá dlouho, je to velmi frustrující záležitost. A o nedostatku spánku ani nemluvě. Proto je třeba hledat příčinu.

Pokud se dlouhodobě probouzíte každou noc ve stejnou hodinu, pak jde doslova o začarovaný kruh. Ale není to tak černé, jak to může na první poslech znít. Odborníci totiž tvrdí, že probudit se několikrát za noc není nic neobvyklého, naopak jde o běžnou záležitost.

Ale i když je noční probouzení běžné, měli byste být schopni během několika minut znovu usnout. Pokud ne, pak je ve hře větší a zásadnější problém. Právě tady byste měli věnovat pozornost času, kdy se každou noc probudíte. Pokud je to stále ve stejnou dobu, prozrazuje to hodně o vašem těle.

Opakovaná probouzení mezi 21:00 a 23:00

Protože se jedná o čas, kdy většina lidí teprve chodí spát, znamenalo by to, že opakovaně probouzíte těsně po usnutí. Pokud tomu tak je, pak jste ve stresu, máte obavy nebo úzkost. V důsledku toho se vaše tělo podvědomě dostalo do režimu letu nebo boje. Vyzkoušejte meditaci, relaxační jógu nebo nějaký pravidelný noční rituál, který vás uklidní před spaním. A vypněte si mobil, tablet i televizi hodinu před spaním a zkuste si místo toho přečíst knihu. 

Opakovaná probouzení mezi 11:00 a 1:00 

Podle čínských tělesných hodin se v těchto hodinách aktivuje energetický poledník, který obsluhuje váš žlučník. Jak váš žlučník pracuje na odbourání všech tuků, které jste během dne spotřebovali, probuzení mezi těmito hodinami by mohlo naznačovat, že byste si před spaním měli dát pozor na to, co večer jíte, nebo že byste vůbec měli večeřet o něco dříve. Poslední velké jídlo byste měli jíst dvě až tři hodiny před spaním. Probouzení se v tomto časovém rámci je také spojeno s emocionálním zklamáním, hořkostí a záští. Odborníci doporučují, abyste si procvičovali sebepřijetí, pustili chyby, kterých jste se vy nebo ostatní dopustili, a soustředili se na pocity odpuštění, než se pokusíte znovu usnout.

Opakovaná probouzení mezi 1:00 a 3:00

Podle čínských hodin se vaše játra v těchto hodinách osvěžují, což znamená, že pokud se během této doby probudíte, vaše játra by mohla mít příliš mnoho práce. Klíčem k vyřešení tohoto problému by mohlo být vylepšení vaší stravy a omezení pozdní noční konzumace alkoholu. V závislosti na vašem metabolismu totiž alkohol opouští váš systém po několika hodinách a když k tomu dojde, tak se probudíte.

Opakovaná probouzení mezi 3:00 a 5:00

Podle čínských tělesných hodin je to právě tehdy, kdy jsou vaše plíce doplňovány a posilovány energií do dalšího dne. Probuzení a kašel během této doby může být známkou toho, že musíte konzumovat zdravější jídlo nebo dýchat čistší vzduch. Odborníci také radí, abyste se tři hodiny před spaním pokusili vyhnout se jakékoli dynamické aktivitě, protože uvolňuje stresové hormony v těle.

Opakovaná probouzení mezi 5:00 a 7:00

Tento časový úsek slouží k obnově a pročištění tlustého střeva. Protože tento orgán je zodpovědný za čištění těla od toxických odpadů z našeho trávicího systému, probuzení během této doby by mohlo naznačovat slabost v této oblasti. Dostatečně tedy pijte vodu po celý den. Pokud má vaše opakované probouzení v tomto časovém úseku psychický podtext, může to znamenat, že se ve svém životě cítíte nějakým způsobem citově blokováni nebo omezováni. Může to být také známka toho, že potřebujete uvolnit a nechat se zbavit viny nebo zatěžujících emocí. Dále čtěte: Pokud přibíráte na váze, i když pravidelně cvičíte, bude na vině jistá kombinace faktorů.

Zdroj: Stylist.

Fotogalerie
Mirka Malá | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu