|  BYDLENÍ
so 27. července, svátek má Věroslav, zítra Viktor
Tipy a inspirace
Zapalte svíčky, vyberte ten správný olejíček a relaxujte 

Dopřejte si doma aromaterapii. Ulevuje od stresu

27. prosince 2021 17:55 / Shutterstock
 0   0
Možná se vám bude po Vánocích hodit. Protože pro mnoho lidí nejsou Vánoce svátky klidu, ale naopak stresu. Takže si po všem tom shonu a rodinných povinnostech udělejte pohodlí a vychutnejte si doma nějakou pěknou vůni.

Cílem aromaterapie totiž je dosáhnout fyzické, mentální, emocionální a duchovní pohody. A takový malý relax si můžete snadno zařídit ve svém obýváku, ložnici nebo koupelně.

Vyzkoušejte doma svíčky nebo vonné tyčinky

Pokud si chcete doma udělat nějakou snadnou aromaterapii, pak je nejsnazší použít vonné svíčky nebo ještě lépe vonné tyčinky. Říká se tomu aromaterapie čichovým systémem.

Ještě lepší aromaterapie podle Marthy Stewart ale dosáhnete prostřednictvím esenciálních olejů. Ty stačí nakapat do vody v horní části aroma lampy, dole zapálit svíčku a můžete odpočívat. Využít ale můžete také různé difuzéry, do kterých rovněž nakapete svůj oblíbený esenciální olej, ovšem tyto difuzéry fungují například na ultrazvukovém principu a vůni dokáží podle zvolené intenzity pomocí páry uvolňovat po dlouhé hodiny.

Aromaterapii lze ale provádět i orálně, a to prostřednictvím čaje, který se obvykle skládá ze správné směsi esenciálního oleje a vody nebo čaje.

Používejte různé esenciální oleje

Každý esenciální olej má určité vlastnosti a slouží k různým účelům. Je tedy důležité se v nich alespoň trochu vyznat. Například levandule uvolňuje psychiku, citrus je na stres, úzkost a deprese, cypřiš navozuje pocit klidu a pohody, černý smrk uvolňuje napětí.

Na stres a dokonce i nespavost se hodí mandarinkový esenciální olej, palma růžová snižuje napětí a zkusit můžete i pomerančovník, který také uvolňuje stres a uklidňuje. Dále čtěte: Připravte pro přátele a sousedy během svátků posezení na zahradě. Zimní party má své kouzlo.

 Zdroj: Martha Stewart, Medical News Today.

Fotogalerie
Mirka Malá | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu