|  BYDLENÍ
pá 29. březena, svátek má Taťána, zítra Arnošt
Tipy a inspirace
Neoblíbené tunely vznikají krátkým hořením svíčky 

Také se vám dělají ve svíčkách neoblíbené tunely? Pomůže obyčejný staniol

24. prosince 2021 09:55 / Shutterstock
 0   0
Svíčková sezona je v plném proudu, a to ještě máme před sebou Vánoce. Jenomže znáte to. Koupíte si drahou vonnou svíčku ve skle a za chvíli máte ve vosku ten nenáviděný tunel, se kterým nejde nic udělat. Ale jde.

Tím tunelem se rozumí fakt, kdy svíčka hoří uprostřed a zanechává voskový prstenec kolem okraje sklenice. Čím déle bude svíčka hořet, tím více její střed klesne pod nejvyšší úroveň vosku kolem kraje slenice, což vede k plýtvání voskem, nepěkně to vypadá a špatně se zapaluje.

Staniol pomůže

Zní to možná divně, ale je to skvělé řešení, díky kterému vrátíte svíčku do jejího původního stavu. Nezabere to čas a bude vás to stát jen trochu toho staniolu, který dozajista máte doma pořád.

Jednoduše obtočte hliníkovou fólii, tedy staniol, kolem celé sklenice tak, aby po celém obvodu zasahoval do svíčky. Uprostřed nechte prostor, aby se knot mohl pořádně rozpálit. Po několika hodinách dojte k roztavení vosku kolem okraje sklenice, roztavený vosk nateče do tunelu a vaše svíčka bude jako nová a hlavně vám déle vydrží.

A to je vlastně všechno. Jednoduché řešení, které prodlouží životnost vaší voňavé svíčky.

Jak se vyhnout utvoření tunelu

Pokud byste rádi věděli, zda je vůbec možné se vyhnout utvoření tunelu uprostřed svíčky, tak odpověď zní ANO.

Má to jednu zásadní podmínku. Jak píše The Stylist, když svíčku zapalujete poprvé, musíte ji nechat hořet hodně dlouho, dokonce asi tři až čtyři hodiny. Pak se totiž dostatečně rozehřeje veškerý vosk, tedy i ten kolem okrajů sklenice a bude postupně ubývat všude rovnoměrně. Jenomže samozřejmě ne vždy je možné nechat svíčku hořet takto dlouho. Dále čtěte: Jak snadno odstranit neodstranitelné skvrny od kávy a čaje z hrnků.

Zdroj: Stylist You.

Mirka Malá | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu