|  BYDLENÍ
so 27. července, svátek má Věroslav, zítra Viktor
Kuchyně
Servírovací vozíky jsou velmi praktické 

Pojízdný vozík do kuchyně je velmi praktický. Vyrobit ho zvládnete i sami

26. prosince 2021 17:45 / Unsplash
 0   0
Pokud máte alespoň trochu místa ve své kuchyni na servírovací stolek, určitě se vyplatí ho mít. Je úzký, takže není prostorově náročný. Navíc ho ani nemusíte kupovat. Pokud jste alespoň trochu zruční, zvládnete ho i sami vyrobit.

Kdo tráví v kuchyni hodně času, určitě ocení nenápadný kousek nábytku na kolečkách, tzv. servírovací stolek. Přijde vhod nejen ve chvíli, kdy k vám přijde na jídlo nějaká početnější návštěva, ale i v běžném životě, kdy vám v podstatě nahradí polici a úložný prostor dohromady.

Pomocník při stolování

Pokud chystáte slavnostní oběd, můžete si vše potřebné dovézt na servírovacím vozíku. Kromě toho, že to vypadá velmi efektně, je to i praktické. Na vozíku lze dovézt nejen talíře a příbory, ale i polévku nebo šťavnaté maso, které můžete před strávníky rovnou nakrájet. Oceníte ho i po jídle, kdy naopak můžete pohodlně a bez námahy odvézt hromadu špinavého nádobí nebo si během jídla na stolek odložit nepotřebné náčiní.

Bonusová pracovní plocha

Pojízdný servírovací stolek, který disponuje i horní deskou, pak při vaření a pečení poslouží jako doplňková pracovní plocha, na kterou můžete odložit plech, hrnec, potraviny či cokoliv jiného. Navíc díky kolečkům můžete mít vozík vždy hezky po ruce. Díky policím jde v podstatě o mobilní pojízdnou skříňku, kterou lze podle potřeby libovolně přemisťovat v prostoru.

Rozličný design

Vzhledem k tomu, že na trhu není o servírovací vozíky nouze, je výběr opravdu obrovský. K dostání jsou levnější plastové modely, kovové vozíky, dřevěné, ale i skleněné. Každý si tak přijde na své a bude si moct vybrat tak, aby vozík perfektně zapadl do zbytku kuchyně. A rozhodně neexistují jen hranaté vozíky, ale i oválné nebo kulaté.

Vozík ze starých palet

Pokud máte doma dvě staré euro palety, můžete si pojízdný servírovací stolek vyrobit i sami. Palety nejprve zbavte hřebíků, které vám zavazejí, a obruste je do hladka. Pak palety natřete barvou dle svého gusta. Mezi tím si připravte tři dřevěná prkna, která poslouží jako dvě police a horní deska. Horní deska musí být o 5 cm širší než police.

Pak už jen stačí palety postavit vedle sebe, přidělat do nich pomocí vrutů police a horní desku lze přilepit nebo přišroubovat. Do spodní části palet nezapomeňte přimontovat nábytková kolečka, ideálně s brzdou, která se vám při práci s vozíkem může hodit. O tom, jak si zařídit kuchyni v Provence stylu, jsme psali zde.

Zdroj: Autorský článek.

Fotogalerie
Anna Novotná | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu