|  BYDLENÍ
so 27. července, svátek má Věroslav, zítra Viktor
Interier
Stromky na zdi jsou velmi dekorativní 

Nechcete kupovat vánoční strom nebo máte málo místa? Udělejte si ho na zdi

15. prosince 2021 08:41 / Shutterstock
 0   0
Nebaví vás vánoční stromky? Nebo letos hledáte něco nového, popřípadě máte málo místa? Je tu řešení. Prostě si stromek udělejte na zdi. Je to skvělá dekorace a nezabere žádné místo.

Je to chytré, velmi dekorativní a prostor šetřící řešení a svým způsobem také inovativní. K vánočnímu stromku na zdi můžete přistoupit dvěma způsoby. Buď si koupíte umělé větve nebo girlandy, nebo si na ně skočíte do lesa, čímž se nepřipravíte o borovicovou nebo smrkovou vůni.

Jak na realizaci

Nejprve si vyznačte na zdi trojúhelník s lepicími háčky, které po novém roce snadno ze zdi zase sundáte, aniž byste poškodili nátěr. Ideálně vyměřte výšku cca 1,8 metru od špičky stromku a následně si označte pět pater pod ní pro postupně se rozšiřují větve. Ale můžete samozřejmě mít i na zdi mnohem menší stromeček. Záleží jen na vás.

Pomocí nůžek si nastříhejte jednotlivé délky z girlandy a položte je na nalepené háčky. To samé udělejte i v případě, že si z lesa přinesete čerstvé větve. A to je všechno. Máte stromeček. A můžete ho také ozdobit i rozsvítit vánočními řetězy.

Můžete improvizovat

Stromek na zdi samozřejmě můžete udělat zcela podle vlastního vkusu a můžete být klidně i hodně kreativní. Nemusíte použít nakonec ani girlandy či živé borovicové či smrkové větvičky, stromek totiž můžete třeba udělat i z očištěných stromových větví.

Stejně tak můžete improvizovat i s jeho velikostí, špičku stromku můžete rovnou nahradit třeba velkou hvězdou a tak dál. Možností je spouta a vánoční strom na zdi bude zcela podle vašich představ. Dále čtěte: Vánoční stromek v proutěném košíku je trendem letošních svátků. Vypadá hezky a velmi přírodně.

Zdroj: Martha Stewart.

Fotogalerie
Mirka Malá | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu