|  ZPRÁVY
ne 7. července, svátek má Bohuslava, zítra Nora
Domácí
Libora Michálka v Senátu vystřídá Hilšer 

Některé ženy se rozhodují podle vizáže, proti tomu se těžko bojuje, říká neúspěšný kandidát do Senátu

14. října 2018 12:25 / Facebook
 0   0
Libor Michálek, končící senátor, hledá důvody, proč při obhajobě mandátu neuspěl. Protikandidát Marek Hilšer jej prý zastínil. Rovněž si myslí, že si měl vybrat jiný volební obvod.

Některé ženy, voličky, se opravdu rozhodují třeba pouze podle vizáže, takže proti tomu by se dalo asi těžko něco dělat,“ uvádí Michálek. Komentuje i cenu vlastní kampaně: „Je to hrozná suma, když člověk potom vidí volební výsledek,“ říká v rozhovoru pro server iROZHLAS.

Michálek hodnotí volby jako neúspěch. „Ještě se budeme se štábem pokoušet analyzovat, kde se stala chyba. Vnímám to nicméně tak, že neúspěšní prezidentští kandidáti měli daleko větší mediální prostor. Už vlastně výsledek prvního kola, kdy byl počet hlasů v porovnání s panem Hilšerem jedna ku třem, předznamenával, jak zřejmě dopadne druhé kolo," říká neúspěšný senátor.

Před finálním duelem Michálek vyzval Marka Hilšera, aby z voleb odstoupil vzhledem k tomu, že ho předtím podpořil v prezidentské volbě. Zpětně to hodnotí jako velkou chybu.

„Měl jsem tu formulaci zvolit, že pokud bych byl na jeho místě, tak bych s úplně čistým svědomím nešel proti osobě, která v tom sehrála aktivní roli. Také mě mrzelo, že trochu snižoval míru mé aktivity, proběhly tam i některé nepravdivé informace, to bylo rozhodně nešťastné, říká končící senátor.

Podle Michálka je možné, že pro část občanů není až tak rozhodující, kdo co udělal a prosadil, někomu stačí jen image. Z kontaktní kampaně vyplynulo, že některé ženy, voličky, se opravdu rozhodují třeba pouze podle vizáže, takže proti tomu by se dalo asi těžko něco dělat.

Ilona Cílková | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu