|  ZPRÁVY
ne 7. července, svátek má Bohuslava, zítra Nora
Domácí
WhatsApp používá miliony uživatelů po celém světě 

Aplikace, kterou denně používáme, čelí žalobě! Hrozí nám další šmírování?

31. ledna 2017 03:55 / Shutterstock
 3   0
Sdružení německých spotřebitelských organizací podalo dnes soudní podnět vůči mobilní aplikaci WhatsApp v souvislosti s jejím praktikami shromažďování a šíření dat.

Infomaci přinesly světové agentury. Mobilní aplikace Whatsapp čelí obviněním, že soukromé informace uživatelů poskytuje dál.

Spolkový svaz německých spotřebitelských organizací dnes oznámil, že podal žalobu u soudu v Berlíně.

WhatsApp podle nich sbírá a skladuje informace zčásti nezákonně a následně je poskytuje Facebooku. Společnost Facebook koupila celosvětovou chatovací službu WhatsApp v roce 2014 a uplynulé léto oznámila, že WhatsApp začne sdílet telefonní čísla svých uživatelů s touto sociální sítí.

Uvedená skutečnost vzápětí rozzlobila organizace prosazující ochranu údajů v Německu i jinde ve světě. WhatsApp argumentuje tím, že jí používané "zásady ochrany soukromí a podmínky aktualizací jsou v souladu s platnými právními předpisy".

Používání údajů evropských uživatelů služby WhatsApp pro produkty a reklamní účely na Facebooku bylo dočasně pozastaveno s tím, že v současnosti probíhají rozhovory s úřady.

Doba už je prostě taková. Cokoli svěříte jakékoli sociální a jiné síti může být kdykoli a v podstatě kýmkoli použito a v horším případě zneužito!

Ilona Cílková | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu