|  ZPRÁVY
ne 7. července, svátek má Bohuslava, zítra Nora
Zahraniční
Martin Sculz překvapivě zabodoval 

Překvapivý průzkum! Tohle Angela Merkelová zřejmě nečekala ani ve zlém snu

27. ledna 2017 03:51 / Shutterstock
 3   0
Velké překvapení přišlo z Německa. Podle posledního průzkumu by Schulze i Merkelovou podpořil stejný počet voličů.

Volební lídr německých sociálních demokratů Martin Schulz má stejnou podporu veřejnosti jako konzervativní kancléřka Angela Merkelová. Vyplývá to z průzkumu, který v noci na dnešek zveřejnila německá televize ARD.

Podle průzkumu, který ve středu provedl berlínský institut Infratest DIMAP, by Schulze i Merkelovou podpořil stejný počet voličů (41 procent), kdyby o novém německém kancléři hlasovali přímo občané.

Oproti předchozímu průzkumu z loňského září si Schulz polepšil o pět procentních bodů, zatímco Merkelová ztratila dvě procenta. Nejnovější průzkum byl zveřejněn jen osm měsíců před volbami do německého spolkového parlamentu, které se budou konat 24. září.

Angela Merkelová se bude v zářijových volbách ucházet už o čtvrtý mandát ve funkcí německé kancléřky. Jejím hlavním vyzyvatelem bude zřejmě právě Martin Schulz jako volební lídr Sociálnědemokratické strany Německa (SPD). Schulz jen nedávno skončil ve funkcí předsedy Evropského parlamentu, kterou zastával pět let.

Vypadá to, že Němci jsou nepoučitelní, neboť Schulz je snad ještě tragičtější postava než současná kancléřka. Takříkajíc z deště pod okap!

Ilona Cílková | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu