|  ZPRÁVY
ne 7. července, svátek má Bohuslava, zítra Nora
Domácí
A jak vznikl život na Marsu? 

Vědci přišli s novou radikální teorií o vzniku života. Ví, co jsme všichni zač

28. ledna 2017 04:04 / Shutterstock
 6   0
Astronomové mají novou teorii o vzniku života na Zemi. Život se zrodil na Marsu a všichni jsme vlastně Marťané.

Někteří astronomové se skutečně domnívají, že dávní předkové lidstva pocházejí z organismů, které kdysi žily na Marsu. Nová teorie tvrdí, že lidé jsou potomci života na Marsu, který se dostal na Zemi před miliardami let. Někteří vědci tvrdí, že život mohl začít na Marsu a pak "kontaminoval" naši planetu.

Podle některých teorií se předpokládá, život měl v dávných dobách větší šanci vzniknout na dnes vyprahlé planetě, protože zde existovaly správné podmínky pro jeho zrod, jako jsou voda či atmosféra. Asteroid způsobil, že při srážce byla do naší sluneční soustavy vyvržena hornina z Marsu, která přistála na Zemi.

Astronom Caleb Sharf řekl pro Business Insider: „Můžeme najít kousky Marsu zde na Zemi a máme podezření, že existují kousky Země na Marsu. Pokud tento materiál mohl obsahovat živé organismy, je možné, že jsme Marťané."

Velkou otázkou však zůstává, která planeta kontaminovala kterou. Sharf uvedl, že je těžké říci, zda jsme Marťané, nebo zda život na Marsu pocházel vlastně ze Země. Radikální teorii, tzv. pansperniu, nicméně uznává několik vědců.

Paradoxně by tato teorie dala za pravdu bývalému premiérovi Jiřímu Paroubkovi, který chtěl vládnout klidně i s Marťany. Ukazuje se, že by pro ně možná nemusel nijak daleko.

Ilona Cílková | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu