|  ZPRÁVY
so 5. října, svátek má Eliška, zítra Hanuš
Zahraniční
Barack Obama odchází. Chtělo by se říct konečně! 

Další podraz na prezidenta! No od tohoto člověka se ani nic jiného čekat nedalo

25. ledna 2017 03:35 / Shutterstock
 4   0
Barack Obama nově zvolenému prezidentovi házel klacky pod nohy do posledních hodin. Chvílemi už byla Obamova snaha znepříjemnit Trumpovi působení v úřadu opravdu trapná.

Obama na poslední chvíli v tichosti uvolnil téměř čtvrt miliardy dolarů pro palestinskou samosprávu i čtyři milióny dolarů na programy proti klimatickým změnám. Zprávu potvrdil jeden zástupce ministerstva zahraničí, podle něhož exministr John Kerry o kroku informoval zákonodárce krátce před svým odchodem ve čtvrtek. Peníze měly být převedeny v pátek ráno jen pár hodin před inaugurací Donalda Trumpa.

Peníze pro Palestince nechtěli republikánští zákonodárci ovládající Kongres uvolnit. Původně je sice v rozpočtu pro roky 2015 a 2016 odsouhlasili, ale v důsledku palestinských kroků v OSN změnili postoj. Nicméně Obama finanční prostředky v posledních hodinách svého vládnutí uvolnil.

Mnozí se jistě ptali a ptají, kde vlastně berou Palestinci prostředky na činnost Hizballáhu a dalších teroristických skupin? Tak zde je možná jedna z odpovědí!

Znovu se tak potvrzuje, že Obama byl jedním z nejhorších prezidentů v historii Spojených států.

Ilona Cílková | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu