|  ZPRÁVY
út 2. července, svátek má Patricie, zítra Radomír
Zahraniční
V prosinci loňského roku zemřelo při útoku 44 lidi a stovky lidí bylo zraněno 

Teroristé mají novou zbraň! Na internetu se učí, jak s ní zabíjet

11. ledna 2017 05:30 / Shutterstock
 0   0
Novou zbraní teroristů se stává kamion. Islámský stát začal šířit manuál, jak s ním zabíjet a který typ je nejúčinnější.

V Jeruzalémě došlo k dalšímu útoku kamionem. Jedná se již o čtvrtý útok vozidlem za poslední dobu a začínají se pomalu šířit obavy, že se mezi teroristy jedná o nový trend, který se může bohužel kdykoli a velmi snadno opakovat.

Tyto obavy jsou zcela na místě. Radikální islámský magazín Rumiyah před pár měsíci vydal článek, který přímo nabádá k podobným typům útoků. Je tak pravděpodobné, že se útočníci inspirují právě jím.

Kromě toho se po internetu v poslední době šíří několik návodů, jak správně kamionem zaútočit tak, aby byl počet obětí co nejvyšší, a zároveň jsou uváděny i události, které jsou ideální příležitostí k útoku.

Tyto materiály jsou volně ke stažení na internetu a tak se jimi může kdokoli inspirovat. A bohužel se ukazuje, že se mnozí radikálové již inspirovat nechali.

Otázka nyní zní, proč unijní politici včetně naší eurokomisařky Jourové, tak silně tlačí na správce veřejných sítí, aby odstraňovaly "nenávistné a xenofobní" příspěvky občanů a podobné stránky radikálů jsou bez problémů volně přístupné?!

Nemůžeme se zbavit dojmu, že v tomto přístupu politiků je něco zcela zásadního špatně. Nemyslíte?

Ilona Cílková | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu