|  STYL
pá 22. listopadu, svátek má Cecílie, zítra Klement
Ostatní
Domácí výroba je levná a rychlá 

Udělejte si úžasné Toffifee, po kterém se doma jen zapráší

08. září 2019 10:15 / Archiv
 1   0
Karamelové Toffifee s křupavým lískovým oříškem uprostřed milují děti i dospělí. I když to možná vypadá složitě, výroba této laskominy je docela snadná a bez problémů ji zvládnete i sami doma. A rozhodně vás tyto bonbóny přijdou při domácí výrobě levněji než v obchodě.

Domácí Toffifee zvládne vyrobit i začátečník, pokud dodrží postup. Bonbóny pak můžete pohostit návštěvu, když je hezky naaranžujete do sáčku, můžete je věnovat svému blízkému třeba k narozeninám nebo si na nich můžete pochutnat i vy jen tak. 

Nákupní seznam

Kromě surovin potřebných k přípravě Toffifee budete potřebovat i formičky, do kterých budete bonbóny "odlévat". Skvěle vám k tomu poslouží třeba kulatá tvořítka na led. A jaké suroviny si připravit?

Svrchní vrstva:

150 ml smetany (30%)
100 g cukru
30 g medu, nebo jiného sladidlo
špetka soli
čajová lžička vanilkového extraktu

Náplň:

40 g smetany (30%)
100 g mléčné čokolády
10 g másla

Poleva:

50 g hořké čokolády
10 g másla
20 lískových oříšků

Jak na to

Začněte vrchní vrstvou. V hrnci rozpusťte cukr ve vodě a zahřejte. Přidejte med a sůl. V další misce smíchejte smetanu, sůl a vanilkový extrakt.

Až se vám v hrnci vše propojí, přimíchejte obsah misky. Vařte, dokud se hmota nezačne podobat karamelu. Poté nalejte do silikonové formy na led, vytvarujte lžičkou důlek a čekejte, až takto připravené skořápky ztuhnou.

Připravte si náplň. V hrnci smíchejte smetanu, čokoládu, máslo a zahřejte. Ještě teplou směs nalijte do ztuhlých skořápek. Přidejte oříšek. Nakonec i rozpusťte máslo s čokoládou. Vzniklou polevu naneste na bonbóny. Toffifee nechte vychladnout a máte hotovo. (Dále čtěte: Chcete se vyhnout bílému cukru? Zkuste málo známá alternativní sladidla).

Fotogalerie
Monika Moorová | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu