|  BYDLENÍ
čt 28. březena, svátek má Soňa, zítra Taťána
Koupelna
Florální motivy v koupelnách budou letos in 

Nový trend v koupelnách dokáže místnost velmi proměnit. Může být tajemná, luxusní i romantická

10. ledna 2022 15:30 / Depositphotos
 0   0
Trendem letošních koupelen je mimo jiné florální motiv. Může se objevit prakticky kdekoliv, na stěnách, podlaze, ale i doplňcích. Květinové motivy dodají každé koupelně nádech svěžesti, ale na druhou stranu ne vždy musí výsledek vypadat jen něžně romanticky.

Módním trendům podléhá i design koupelen. A co bude in letos? Co se týká barev, budou v kurzu jemné přírodní tóny, například odstíny zelené, bílé či světle béžové. Do popředí se ale letos dostane i optimistická oranžová. A v souvislosti se vzory budou hrát prim florální motivy, které koupelně dodají na vlídnosti. 

Ale pozor, i když do koupelny pustíte květinové motivy, nemusí to nutně znamenat, že místnost bude působit staromilsky či přeslazeně. Pokud vám tyto styly nevyhovují, ale přesto byste rádi drželi krok s trendy, můžete. Stačí zvolit správný motiv a barvu. Například decentní florální motiv ve zlaté barvě v kombinaci třeba s černou barvou bude vypadat velmi luxusně.

Květinové obklady

Květin v koupelně se bát nemusíte. Způsobů, jak florální dekor do koupelny dostat, existuje mnoho.

Kdo se nebojí trvalejších změn, může si vybrat z velké nabídky nejrůznějších  tapet, mozaik či obkladů s květinovým motivem. Pokud je vám blízký vintage styl, můžete mít květinový obklad klidně i v celé koupelně. Nebo můžete květinovým obkladem pokrýt jen některou ze stěn v místnosti.

Vzorované doplňky

Pokud se bojíte, že by se vám florální motiv na dlažbě či obkladech brzy ohleděl, můžete jít jinou cestou. Pořiďte se třeba květinový závěs k vaně, květinovou předložku před vanu nebo květinové osušky a ručníky. Také další doplňky mohou mít květinový vzor – třeba nádoba na mýdlo, boxy na kosmetické přípravky a podobně. Dobře se bude v koupelně vyjímat i květinový župan.

Živé rostliny

A jestliže máte rádi změnu, můžete do koupelny dostat květiny v jejich nejpřirozenější podobě, tedy živé. A nejde jen o pokojové rostliny v květináči, ale skvěle se budou v koupelně vyjímat i řezané květiny. Ty můžete volit dle aktuální nálady, a tak vaší koupelně dodáte s každým pugétem úplně jiný náboj. Podmínkou ale je, že v koupelně musí být dostatek přirozeného světla. O tom, kterým pokojovkám nejlépe vyhovuje právě koupelnové prostředí, jsme psali zde.

Zdroj: Autorský článek.

Fotogalerie
Helena Malá | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu