|  ZPRÁVY
so 28. září, svátek má Václav - Den české státnosti, zítra Michal
Domácí
Donald Trump má nejbohatší administrativu v historii Spojených států 

Prezident má kolem sebe samé multimilionáře

11. dubna 2017 04:00 / Shutterstock
 0   0
Americký prezidentský tým Donalda Trumpa tvoří bohatí, ale opravdu bohatí lidé. Podle serveru Statista.com jde o vůbec nejbohatší prezidentskou administrativu v historii Spojených států amerických.

A kdo tedy tvoří Trumpův multimilionářský tým?

Betsy DeVosová

DeVosová je americkou podnikatelkou, filantropkou, političkou a aktivistkou, která v současnosti působí na pozici americké ministryně školství. Tato členka Trumpovy administrativy je dcera úspěšného podnikatele Edgara Prince. Bratrem Betsy DeVosové je Erik Prince, který spoluzakládal soukromou polovojenskou firmu Blackwater. V současnosti nese název Academi. Manželem americké ministryně školství je Dick DeVos, který je bývalým ředitelem marketingové společnosti Amway.

Wilbur L. Ross

Ross je americkým investorem a politikem, který v současnosti zastává post v pořadí 39. ministra obchodu Spojených států amerických. Ross byl bankéřem, jenž stál za restrukturalizací neúspěšných firem v ocelářství, uhelném průmyslu, telekomunikacích a textilním průmyslu. Specializuje se rovněž na odkupy zadlužených a problematických podniků.

Gary D. Cohn

Cohn je investičním bankéřem. Působí na pozici hlavního ekonomického poradce amerického prezidenta Donalda Trumpa, konkrétně je pak ředitelem Národní ekonomické rady. V minulosti zastával funkci prezidenta a provozního ředitele společnosti Goldman Sachs.

Jared Kushner

Kushner je americkým podnikatelem a realitním magnátem. Vydává rovněž týdeník New York Observer. Jeho manželkou je dcera současného amerického prezidenta Donalda Trumpa Ivanka. Kushner již pomáhal Trumpovi v rámci prezidentské kampaně zprostředkovávat důležité schůzky.

Rex W. Tillerson

Tillerson je bývalým předsedou představenstva a generálním ředitelem jedné z největších ropných společností ExxonMobil. V současné době zastává funkci amerického ministra zahraničí. Za jeho nejdůležitější kroky na postu vrcholového manažera tohoto ropného giganta se považuje navázání strategického partnerství s ruskou ropnou firmou Rosněft. 

Ilona Cílková | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu