|  ZPRÁVY
po 1. července, svátek má Jaroslava, zítra Patricie
Domácí
Nečekaná změna 

Víme první! Další šokující změna v ČSSD. Chovanec střídá Sobotku v premiérském křesle

01. dubna 2017 06:00 / Česká televize
 2   5
Zcela nečekaná zpráva přišla nad ránem ze Strakovy akademie a všechny zasáhla jako blesk z čistého nebe. Předseda vlády Bohumil Sobotka oznámil svou rezignaci! Odůvodnění dosud nebylo zveřejněno!

Neuplynulo ani deset minut od šokujícího prohlášení a o uvolněnou funkci se hlasitě přihlásil ministr vnitra Chovanec. „Myslím, že jsem pro tuto funkci nejpovolanější a mám i lepší kvalifikaci než dosavadní premiér. V jalovém řečnění se mu přinejmenším vyrovnám a žádná jiná kvalifikace pro úspěšný výkon této funkce není potřebná. Však už jsem v politice dostatečně dlouho a pro dobro této země cedím krev dnes a denně, uzavřel Chovanec své úvahy.

Tato slova však rozzuřila k nepříčetnosti ministryni práce a sociálních věcí Michaelu Marksovou-Tominovou. „Něco takového nemohu nechat bez odezvy. Absolutně s tím nemohu souhlasit. Chovanec ať si řídí policii, ale všichni přece vidí, že je nutné mít konečně v čele vlády ženu a nekompromisně prosadit povinné kvóty žen ve vrcholných funkcích i na kandidátkách politických stran. A Chovanec je macho a sexista! Tomu rozhodně nemíním přihlížet jen tak!

 

Navíc jsem přesvědčena a po celou dobu ve funkci ministryně práce a sociálních věcí to i prokazuji, že dokážu předkládat ještě pitomější návrhy než Sobotka s Chovancem dohromady a státní prachy umím rozhazovat lépe než celá vláda dohromady,“ běsnila známá feministka. „Kdo jiný by měl zastávat tuto vrcholnou pozici, když ne já. Už jsem to probrala i s Ančou (míněno Šabatovou – pozn. redakce) a ta mne jednoznačně podpoří! Mimo to jsme s holkama z genderových neziskovek připravily zákon o matriarchátu, který dává vedoucí úloze žen v naší společnosti i právní rámec! Věřím, že ho v parlamentu protlačím. S nabytím jeho účinnosti, pak stejně všichni chlapi z vlády a z vedoucích politických funkcí poletí,“ nechala nahlédnout do zákulisí svých myšlenkových pochodů Marksová.

Po tomto prohlášení vyrazil všem přítomným mužům na čele smrtelný pot a mnozí vzpomněli na polský sci-fi film Sexmise! Už se zdálo, že toto sci-fi dokáže Marksová přetavit do holé reality.

Naštěstí pro ně, vše zachránil pohled na kalendář, který ukazoval prvního Apríla!

Ilona Cílková | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu