|  ZPRÁVY
pá 5. července, slaví se Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje, zítra se slaví Den upálení mistra Jana Husa
Zřejmě budoucí německý kancléř 

Kritizuješ? Tak vypadni okamžitě z parlamentu! Předseda doslova vynesl v zubech svého neposlušného kolegu

08. března 2017 04:15 / YouTube
 4   0
Bývalý předseda Evropského parlamentu Martin Schulz vyhodil europoslance z parlamentu za kritiku Turecka.

Schulz se nechal svým řeckým kolegou natolik vyprovokovat, že ho nechal ze schůze vyrazit.

„Teď vám ocituji větu, kterou zaprvé považuji za nepřijatelnou a zadruhé za bezpodmínečně trestuhodnou. Je to věta řeckého kolegy Eleftheriose Synadinose, který se dnes ráno ve vrcholné debatě o dohodě mezi EU a Tureckem vyjádřil následovně. Cituji: Jak napsali osmanští vědci, Turci jsou duševní barbaři opovrhující Bohem, podvodníci a špinavci. Turek je jako pes, který si hraje na hrdinu, ale když má bojovat proti nepříteli, tak uteče. Jediná efektivní cesta, jak jednat s Tureckem, je pěst a rozhodnost!"

„Tato věta představuje ve smyslu článku 165 jednacího řádu těžké poškození hodnot základních zásad Unie," prohlásil Schulz. Dále poznamenal, že tento výrok, který rezonuje rasismem, byl hrubým překročením červené čáry. „A já vám jasně říkám, se mnou ne!" Následně Schulz rozhodl, že s okamžitou platností vylučuje poslance Synadinosa z jednání.

„Vyzývám vás, pane Synadinosi, abyste opustili sál. V rámci obvyklého procesu budete vyslechnut. O mém okamžitém opatření neexistuje žádná diskuse. Prosím Vás, abyste opustil sál." V tomto okamžiku je záznam německého periodika Die Welt přerušen. Nicméně to, co se dělo pak, je minimálně stejně zajímavé.

Dotyčný poslanec Synadinos se neustále hlásil o slovo, Schulz však opakovaně řekl, že o jeho okamžitém rozhodnutí nebude žádná diskuse. Jelikož se Synadinos i nadále snažil dostat ke slovu a nehodlal opustit sál, Schulz se rozhodl poslat na něj ochranku a nechal ho vyvést. Synadinos se nakonec podvolil a opustil jednací sál. Zde opět pokračuje záznam Die Welt. Následoval menší protest ze strany Synadinosových kolegů, na což však Schulz poznamenal: „Chcete-li pana Synadinosa doprovodit, nemohu vám v tom bránit. Na shledanou." Videozáznam z jednání se nyní stává hitem internetu.

Pokud Schulz porazí Merkelovou ve volbách, budou mít Němci opravdu nekompromisního kancléře. Jenom škoda, že stejně nekompromisní není k nelegální migraci!

Ilona Cílková | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu