|  ZPRÁVY
čt 4. července, svátek má Prokop, zítra se slaví Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje
Domácí
Běžný obrázek evropských ulic? 

Šokující výzkum, ze kterého budou Evropanovi stávat vlasy hrůzou

02. března 2017 04:00 / Shutterstock
 120   2
Výzkum Pew Research Center se sídlem ve Washingtonu ukazuje, že v roce 2070 islám překoná křesťanství a stane se nejpopulárnějším náboženstvím na světě.

Muslimská populace kvůli migraci vzroste zejména v Evropě a Severní Americe. V analýze se uvádí, že muslimové jsou nejrychleji rostoucí náboženskou skupinou na světě. V roce 2010 ji tvořilo 1,6 miliardy lidí, čili zhruba 23 procent světové populace. Křesťanů bylo 2,2 miliardy, což činilo 31 procent populace.

V roce 2070 však dojde k tomu, že podíl křesťanů a muslimů na světě se vyrovná a pak začne islám převažovat. Za 53 let obě náboženství dosáhnou 32%, ale do roku 2100 už bude mít islám (34,9%), tedy o jedno procento více než křesťanství (33,8%).

Výzkum se opírá zejména o fakt, že muslimové mají více dětí než členové jiných náboženských skupin. Každá žena jim porodí v průměru 3,1 potomků, což je více než 2,3 krát více než u ostatních skupin.

„I když to nic nemění na globální populaci, migrace pomáhá zvýšit muslimskou populaci v některých oblastech, včetně Severní Ameriky a Evropy," píše se ve zprávě Pew Research Center.

Zdá se, že jedinou obranou, jak se vyhnout převaze a následné dominanci muslimů v Evropě, pokud se evropští politici urychleně nevzpamatují ze svých vstřícně-promigračních bludů, je včas zemřít.

Ilona Cílková | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu