|  ZPRÁVY
pá 5. července, slaví se Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje, zítra se slaví Den upálení mistra Jana Husa
Migrační krize
Je otázka, zda právě o tyto nové obyvatele běžní Němci stojí 

Němci se tragicky spletli. Migrační krize se vyvíjí zcela jinak, než předpokládali

27. února 2017 04:12 / Shutterstock
 97   4
Němci změnili své původní odhady a očekávají dlouhodobý nárůst migrace. Celkový počet migrantů v Německu nebude v nejbližších letech klesat, jak se původně předpokládalo.

Německý deník Die Welt citoval aktualizované odhady Spolkového statistického úřadu. Po dvou letech masivní migrace do Německa, byly německé úřady nuceny přepracovat své odhady v počtu migrantů.

Statistický úřad chce své závěry představit veřejnosti v úterý 28. února. Poslední odhad byl učiněn v dubnu 2015, kdy statistici předpovídali, že v průběhu let 2014-2015 přijde do Německa milion lidí, pak celková migrace mírně klesne a následně začne od roku 2021 znovu stoupat.

Uprchlická krize z posledních dvou let však tyto statistické údaje smetla ze stolu. Jen v roce 2015, kdy krize vrcholila, přišlo do Německa zhruba 1,1 milionu lidí. V roce 2016 tento počet klesl na 750.000 migrantů.

Počet obyvatel byl díky migrantům na konci roku 2016 vůbec nejvyšší v historii Německa, konkrétně kolem 82,8 milionu lidí. Vyplývá to ze zveřejněných údajů z konce ledna.

Počítáme-li dobře, pak jsou ovšem z tohoto počtu přibližně 2 miliony obyvatel, kterých by se většina Němců s velkou radostí zbavila!

Ilona Cílková | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu