|  ZPRÁVY
pá 5. července, slaví se Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje, zítra se slaví Den upálení mistra Jana Husa
Migrační krize
Summit EU proběhne 9.-10.3. 

Juncker před summitem EU rozesílá dopisy o lepším řízení migrace

03. března 2017 06:02 / Shutterstock
 15   4
Týden před summitem EU (9.-10.3.) Předseda Evropské komise (EK) Jean-Claude Juncker napsal dopis předsedovi Evropské rady Donaldu Tuskovi, ve kterém nastínil soubor opatření v oblasti migrace.

V dopise, o kterém informovala tisková kancelář EK, navrhuje Juncker nové pokyny týkající se návratové politiky a aktualizaci některých hlavních opatření, která jsou součástí komplexní migrační politiky EU. Jde o příspěvek exekutivy EU k diskusím o migraci, které povedou národní lídři příští týden na zasedání Evropské rady v Bruselu.

„Důvěryhodnost našich akcí v rámci EU, na našich hranicích a v našem řízení migrace je klíčová pro vybudování vzájemné důvěry a umožní nám jednat společně, pokud je jeden členský stát vystaven vysoké úrovni migračního tlaku," uvedl Juncker v dopise pro Tuska.

Předseda EK zároveň připomněl, že ze stejného důvodu musí orgány EU více a účinněji spolupracovat s partnery z třetích zemí na migrační agendě, která se zaměří na příčiny migračních toků a na samotné kořeny tohoto jevu. Taková spolupráce podle Junckera zajistí větší prostor pro dohodu o spravedlivém a efektivním azylovém systému a pro lepší řízení migrace v prostoru EU.

„Všechny tyto iniciativy mají společné to, že spočívají na solidaritě a společně poskytnou zásadní změnu v naší schopnosti řídit migraci a splňovat naše humanitární závazky," upřesnil Juncker.

Je to stále stejné. Juncker blábolí nesmysly a té "solidarity", která spočívá především v přerozdělování migrantů do dalších zemí, se neustále drží jak ho*no košile. Slušneji se to opravdu už vyjádřit nedá!

Ilona Cílková | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu