|  HOBBY
so 23. listopadu, svátek má Klement, zítra Emílie
Recepty
Jednoduchý a rychlý recept si jistě oblíbíte 

Rohlíky na sladko. Pochoutka za pár korun jen ze tří ingrediencí

15. listopadu 2019 16:45 / Pinterest
 3   0
Je to velmi prostý recept, ale dobrý. Je to rychlovka, která potěší nejen vaše děti. Tuhle sladkou dobrotu budete mít hotovou za pár minut!

Koupili jste více rohlíků nebo máte jen chuť na něco sladkého? Vyzkoušejte rychlou sladkou chuťovku, která vás nebude stát ani moc peněz. Na přípravu budete potřebovat jen tři ingredience. Jedna z potřebných surovin jsou banány, které jsou nejen chutné, ale hlavně velmi zdravé. Obsahují celou řadu důležitých vitamínů a živin a kladně ovlivňují trávení, zdraví srdce a hubnutí. 

Další surovinou je čokoláda. Pokud zvolíte kvalitní hořkou čokoládu, uděláte velmi dobře. Kvalitní hořká čokoláda totiž obsahuje vitamíny a minerály. Z vitamínů jsou zastoupeny ty ze skupiny B a vitamín K. Hořká čokoláda má také velmi slušné zastoupení minerálů a stopových prvků. Samozřejmě, jedním z největších bohatství hořké čokolády jsou flavonoidy, které pocházejí z kakaových bobů. Flavonoidům se připisuje protivirový, protizánětlivý a antioxidační účinek. Podle studií chrání před srdečními chorobami a eliminují vznik cukrovky. Odborníci jsou toho názoru, že kakao obsahuje více fenolických antioxidantů, než většina potravin. 

Takže i tato prostá sladká pochoutka vám dodá některé prospěšné látky. A jaká je třetí surovina? Pojďme rovnou na recept:

Rohlíky na sladko:

Suroviny

  • rohlíky
  • banány 
  • kvalitní hořká čokoláda

Postup přípravy

Rohlík vydlabeme, jako když si děláte párek v rohlíku. Banán nakrájíme na kolečka a potom na malé kostičky. Pár kostiček banánu natlačíme do rohlíku, na to natlačíme čokoládu (popřípadě oříškovou pomazánku) a zase banán. Takové vrstvy uděláme až do konce a konec rohlíku "zavřete" kolečkem banánu. Zabalíme do alobalu a dáme péct do předem předehřáté trouby na 150°C na 5 minut.

Náš tip: Pokud budete chtít příště změnu, plněné rohlíky obalte ve vajíčku a osmažte ze všech stran. Obalte ve vanilkovém nebo skořicovém cukru. Banánky můžete podávat se zmrzlinou a šlehačkou nebo je namáčet do teplého vanilkového pudingu. Dále čtěte: Zkuste zdravou a super jednoduchou čokoládovou pěnu hotovou za pár minut.

Fotogalerie
Anna Novotná | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu