|  HOBBY
po 2. prosince, svátek má Blanka, zítra Svatoslav
Recepty
Připravte si výtečný houbový pudink z čerstvých hub 

Slaný pudink z čerstvě nasbíraných hub. To je lahůdka, která stojí za vyzkoušení

01. listopadu 2019 09:25 / Internet
 2   0
Mysleli jste si, že letos už je sezóna hub za námi? Omyl, z některých lokalit nosí houbaři domů stále plné košíky. Pokud se také rozhodnete vyrazit do lesa a donesete si domů houby, máme pro vás skvělý tip na jejich využití. Zkuste si připravit jemný houbový pudink.

Uvidíte, že vám bude chutnat a zároveň rodinu překvapíte něčím netradičním.

Co budete potřebovat

Než se pustíte do práce, připravte si všechny následující ingredience, abyste je měli při přípravě pěkně po ruce.

  • 500 g hub
  • 50 g slaniny
  • 1 střední cibule
  • 200 g rýže
  • 1 malý rajský protlak
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 vejce
  • 0,5 l vývaru a 0,5 l vody nebo 1 l vody a kostku bujónu
  • 1 lžičku sladké papriky
  • sůl a pepř dle chuti
  • strouhanka na vysypání

Rýže do hrnce, slanina na pánev

Dejte vařit rýži tak, jak jste zvyklí. Mezitím na pánvi restujte slaninu nakrájenou na kostičky společně s nadrobno nakrájenou cibulí. Až začne slanina vonět a cibule zlátnout, přidejte překrájené houby, vmíchejte protlak, osolte, ochuťte paprikou a pepřem a poduste doměkka.

Nezapomeňte na porcelánové misky

Mezitím si připravte porcelánové misky, které vymažte a vysypejte strouhankou. Poté začněte plnit střídavě vrstvou uvařené rýže a připravenou směsí s houbami. Jakmile naplníte misku přibližně do poloviny, zalijte ji vývarem smíchaným s rozkvedlanými vejci a moukou.

Takto připravené mističky ještě povařte asi hodinu ve vodní lázni, aby byl proces kompletní. Poté vše nechejte vychladnout, obsah misek následně vyklopte na talíře a podávejte s oblíbeným pečivem nebo zeleninovým salátem.

Fotogalerie
Veronika Prášilová | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu