|  HOBBY
pá 22. listopadu, svátek má Cecílie, zítra Klement
Recepty
Oslaďte si život! Rychlé domácí karamelky, které si zamilujete. 

Recept domácí máslové karamely. Mlsejte jako za starých časů

02. května 2017 08:23 / Internet
 8   0
Tento recept je starý již několik let. Je ale stále chutný a oblíbený. Máslové karamelky nejsou dietní, ani zdravé. Jsou plné cukru a másla, ale proč si občas nezahřešit?

Domácí máslové karamely, vytvoří jemnou a na jazyku rozplývající se karamelovou chuť. Udělejte je třeba pro návštěvu nebo letos na Vánoce jako netradiční, ovšem chuťově dokonalé cukroví.

Ingredience

  • 150 ml mléka
  • 450 g třtinového cukru
  • 115 g másla
  • 1 plechovka salka 

Postup

Připravíme si formu na pečení o rozměru 20x20 cm. Dno vyložíme pečícím papírem (papír můžeme uložit tak, aby pokryl i boky plechu). 
Mléko ohřejeme na mírném ohni, přidáme cukr a za stálého míchání ho necháme rozpustit nad mírným ohněm. Když se cukr rozpustí, přidáme salko, máslo a vaříme 10 až 15 minut. Dáváme pozor, aby se hmota nepřichytávala ke dnu. 
Připravíme si skleničku se studenou vodou a kápneme trochu hmoty do sklenice. Pokud se utvoří kulička, víme, že hmota má správnou konzistenci a sundáme z plotny. Mícháme, dokud směs nezhoustne a nezačne se táhnout. 
Směs vlijte do papírem vyložené čtvercové formy. Nechte úplně vychladnout a rozkrájejte na čtverečky či vykrajovátky jakýkoliv tvar dle fantazie.

Anna Novotná | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu