|  HOBBY
pá 22. listopadu, svátek má Cecílie, zítra Klement
Recepty
Bezlepkový borůvkový koláč 

Pečme bezlepkově a přesto hravě: Recept na skvělý bezlepkový borůvkový koláč

28. dubna 2017 07:53 / Shutterstock/Nutrifree
 0   0
Máte doma celiaka nebo jen vyznáváte zdravější životní styl? Máme pro vás další báječný recept na bezlekovou dobrotu.

Ingredience na jeden koláč

Těsto

  • 250 g směsi na přípravu koláčů Nutrifree
  • 125 g rozpuštěného másla
  • 125 g třtinového cukru
  • špetka soli
  • 1 vejce

Drobenka

  • 50 g másla
  • 50 g třtinového cukru
  • 80 g směsi na přípravu koláčů Nutrifree
  • borůvky

Postup:

Ve větší míse smíchejte všechny suroviny na těsto a rukama jej důkladně zpracujte, aby se vytvořilo celistvé máslové těsto.
Poté si připravte drobenku. Máslo, cukr i bezlepkovou mouku smíchejte v jedné misce a zpracovávejte vše tak dlouho, až vznikne drobivá směs.

Do pečenky dejte nejprve těsto a pořádně jej prsty vtlačte na dno remosky, aby bylo celé pokryté těstem.
Poté těsto hojně posypte borůvkami a nakonec zasypejte drobenkou.

Pečenku přikryjte poklicí, pečenku zapněte a cca 60 minut pečte, až je těsto zlatavé.
Nechte 30 minut vychladnout, poté koláč naporcujte a podávejte.

Tip: Koláč bude vynikající se smetanovým jogurtem, zakysanou smetanou či zmrzlinou.

Anna Novotná | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu