Recepty
Vaječná pomazánka
Blíží se Velikonoce a všude se to bude hemžit vejci. Připravte si skvělou vaječnou pomazánku
04. dubna 2017 05:30 /
Akademiekvality
0
0
Vzhledem k tomu, že se blíží Velikonoce a bude se to všude hemžit vejci, máme pro vás několik receptů a inspirací co s vejci. Jako první přinášíme recept skvělou vaječnou pomazánku.
Kdy jindy se hodí nápadité recepty s vejci než o Velikonocích, kdy nám skoro lezou ušima? Nicméně bychom na ně neměli zapomínat ani v průběhu roku. Obsahují totiž kvalitní bílkoviny, téměř všechny vitamíny, mnoho minerálů a také tolik prospěšné antioxidanty.
Recept na vaječnou pomazánku
Ingredience
- 9 vajec
- 250 g pomazánkového másla
- 4 lžíce majonézy
- 1 jarní cibulka
- sůl, pepř
Postup
1. Vejce uvařte natvrdo a nechte zcela vychladnout.
2. Vychladlá vejce oloupejte a z poloviny oddělte žloutky.
3. Žloutky vyšlehejte elektrickým šlehačem s majonézou a pomazánkovým máslem.
4. Zbylá vejce nakrájejte nadrobno a zamíchejte do vyšlehané směsi.
5. Na závěr vmíchejte nadrobno nasekanou jarní cibulku, osolte a opepřete podle chuti.
6. Podávejte na čerstvém chlebu, například s ředkvičkami nebo čestvou pažitkou.
Dobrou chuť!
Anna Novotná | Magazín PLUS+
Témata:
vejce, vajíčka, Velikonoce, velikonoční, pochoutka, pomazánka, vaječná pomazánka, ředkvička, ředkvičky, pažitka, pomazánkové máslo, majonéza, žloutky, bílky, chuť, chutné, zdravé, dobré, recept