|  HOBBY
pá 22. listopadu, svátek má Cecílie, zítra Klement
Recepty
Vaječná pomazánka 

Blíží se Velikonoce a všude se to bude hemžit vejci. Připravte si skvělou vaječnou pomazánku

04. dubna 2017 05:30 / Akademiekvality
 0   0
Vzhledem k tomu, že se blíží Velikonoce a bude se to všude hemžit vejci, máme pro vás několik receptů a inspirací co s vejci. Jako první přinášíme recept skvělou vaječnou pomazánku.

Kdy jindy se hodí nápadité recepty s vejci než o Velikonocích, kdy nám skoro lezou ušima? Nicméně bychom na ně neměli zapomínat ani v průběhu roku. Obsahují totiž kvalitní bílkoviny, téměř všechny vitamíny, mnoho minerálů a také tolik prospěšné antioxidanty.

Recept na vaječnou pomazánku

Ingredience

  • 9 vajec
  • 250 g pomazánkového másla
  • 4 lžíce majonézy
  • 1 jarní cibulka
  • sůl, pepř

Postup

1. Vejce uvařte natvrdo a nechte zcela vychladnout.
2. Vychladlá vejce oloupejte a z poloviny oddělte žloutky.
3. Žloutky vyšlehejte elektrickým šlehačem s majonézou a pomazánkovým máslem.
4. Zbylá vejce nakrájejte nadrobno a zamíchejte do vyšlehané směsi.
5. Na závěr vmíchejte nadrobno nasekanou jarní cibulku, osolte a opepřete podle chuti.
6. Podávejte na čerstvém chlebu, například s ředkvičkami nebo čestvou pažitkou.

Dobrou chuť!

Anna Novotná | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu